Venit uriaş de bugetar în declaraţia de avere: 2.600 de euro pe lună pentru „Nababul" Vestului, Petrişor Nădăştean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul administraţiei judeţene, Petrişor Nădăştean, este cel mai bogat funcţionar public, conform declaraţiei de avere. Acesta a primit de la Consiliul Judeţean Timiş 121.000 de lei, adică 10.083 de lei pe lună, reprezentând veniturile realizate în anul 2008.

Secretarul judeţului Timiş a fost cel mai bine plătit funcţionar public în anul 2008, sau cel puţin aşa reiese din ultima declaraţie de avere a acestuia postată pe site-ul instituţiei. La capitolul venituri, Nădăştean a trecut suma record de 121.000 de lei, ceea ce ar însemna că a primit 10.083 de lei în fiecare lună. Secretarul susţine, însă, că lucrurile nu stau chiar aşa şi că în suma respectivă au fost trecute şi sume de bani provenite din sporuri câştigate în instanţă şi acordate în urmă cu doi ani.

„În declaraţia de venit sunt trecute toate veniturile, inclusiv cele primite în baza contractului colectiv de muncă şi sporurile câştigate în instanţă. Am luat pe şase ani prima de concediu, de aia e suma aşa mare”, susţine Nădăştean.

Unic şi inegalabil

Pe lângă suma de 121.000 de lei la care nu este specificată, în declaraţie, niciuna din sursele auxiliare invocate de Nădăştean, ci este trecută la rubrica „serviciul prestat/obiectul generator de venit – secretar al judeţului”. „Haideţi să lămurim şi problema asta. Eu, la 1 decembrie am avut 5.300 de lei salariu, acum a scăzut cu 1.000 de lei, astfel că voi ajunge, după reduceri, să am 3.000 de lei pe lună. Nu înţeleg de ce se fac manipulări, dacă aşa e legea, salariile mari sunt după munca pe care o desfăşurăm, după responsabilitatea pe care o avem”, a mai spus Nădăştean.

Secretarul este pe primul loc în topul angajaţilor CJT şi a câştigat de două ori mai mult în 2008 chiar şi decât preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, care a obţinut 52.000 de lei.

Activităţi remunerate şi în afara serviciului

Pe lângă veniturile încasate de la CJT, Nădăştean a mai câştigat, tot în 2008, 8.600 de lei. Astfel, pentru că este membru al comisiei de disciplină din cadrul Prefecturii Timiş, secretarul a primit 2.900 de lei, iar de la Direcţia de Asistenţă Socială – comisia pentru protecţia copilului alţi 5.700 de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite