Administrator de firmă trimis în judecată pentru o ţeapă de peste 900.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul unei firme a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş după ce nu a înregistrat în contabilitate operaţiunile şi veniturile obţinute. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul adus statului este de peste 900.000 de lei.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au finalizat rechizitoriul şi au dispus, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Vito G., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de reţinere şi nevărsarea, cu intenţie, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă şi omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate.

Din probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale rezultă că, în cursul anilor 2007 - 2008, inculpatul, în calitate de administrator al S.C. VG-CARS S.R.L., a efectuat livrări şi achiziţii intracomunitare fără a înregistra în evidenţa contabilă a societăţii operaţiunile efectuate şi veniturile realizate.

"Prin fapta sa, inculpatul a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 910.217 lei, sumă cu care Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timiş Timişoara s-a constituit parte civilă în cauză", a explicat Ioan Braşoveanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite