Preţ redus la energia solară pentru „casele verzi” din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului vor primi dosare pentru programul „Casa Verde” de la începutul lunii viitoare. Timişorenii care vor să folosească elergia regenerabilă trebuie să ştie că ajutoarele de la stat se vor da după criteriul "primul venit, primul servit".

Bănăţenii care vor să trăiască „bio” şi să se bucure de energia solară se pot gândi din nou la opţiunea unor sisteme de încălzire ce se alimentează cu razele soarelui.

La începutul lunii viitoare cei care vor dori să economisească sume uriaşe la cheltuielile lunare, nu au datorii la stat şi sunt proprietarii imobilelor unde vor să pună sistemele de încălzire pot depune o cerere pentru un ajutor de la stat în valoare de 6.000 pentru instalarea panourilor solare sau instalaţiilor de încălzire pe bază de resturi lemnoase sau 8.000 de lei pentru pompele de căldură. Chiar şi cei care se gândesc să îşi construiască o casă şi au doar autorizaţia de construcţie, pot beneficia, de la 1 iulie, de subvenţiile oferite prin programul „Casa Verde“.

Costuri mai mici


Preţul unui sistem de încălzire bazat pe panouri solare poate ajunge chiar şi la 4.000 de euro. Un astfel de sistem de energie regenerabilă reduce cheltuielile de încălzire chiar şi cu aproape 100 la sută.

„Folosesc panourile solare de cinci ani. A avut un preţ relativ mare, dar s-a amortizat. Fac o economie uriaşă de când le folosesc. În mai opresc sistemul de încălzire şi pe perioada verii plătesc doar 20 de lei gazul în loc de 600 de lei cum plăteam înainte de instalarea panourilor. La cheltuieli sunt absolut utile”, a spus Mihaela S, timişoreancă de 35 de ani.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite