Psihologii amatori de la ambulanţă îi consiliază pe cei cu probleme amoroase, financiare şi alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leontina Sperniac a primit astăzi, în decursul a patru ore, trei apeluri ciudate
Leontina Sperniac a primit astăzi, în decursul a patru ore, trei apeluri ciudate

Tot mai mulţi timişoreni solicită ajutor amoros şi alimentar la 112. Pe lângă urgenţe, dispecerii, medicii şi asistenţii sunt nevoiţi să intervină la cazuri fictive unde joacă rolul unor psihoterapeuţi.

Dispecerele Ambulanţei Timiş sunt luate cu asalt pe linia de urgenţe de cazuri din ce în ce mai ciudate. Cu ani în urmă, principalele probleme erau cauzate de cei fără de somn care anunţau evenimente false sau sunau în toiul nopţii pentru a le ţine de vorbă pe angajatele instituţiei. În 2010, trend-ul s-a schimbat.

Curăţenie şi masaj

Cele mai mari probleme ale serviciului nu mai sunt de natură medicală, ci au legătură cu problemele în dragoste, cele de economisire, respectiv de singurătate. „Avem cazuri când primim şi două apeluri pe zi din partea aceloraşi persoane care acuză diverse boli. Echipajul de urgenţă ajunge la faţa locului, însă constată că alarma este falsă. Acum intervine partea cea mai neplăcută, când bolnavul apelează la doctor sau la asistenţi pentru diverse favoruri personale. Unii dintre ei ne-au învăţat deja programul de lucru pe ture şi ştiu exact ce doctor e de serviciu şi în funcţie de cât de rezistent este acesta la stres îl solicit la aşa-zisa urgenţă”, a spus Leontina Sperniac, dispecer la Serviciul de Ambulanţă Timiş.

Printre cele mai inedite rugăminţi se află cererile de curăţenie la domiciliu. După ce cadrele medicale îi explică bolnavului că are o boală imaginară, pentru că tot au fost atât de drăguţi, apelantul la 112 îi roagă să îl ajute la curăţenie. O altă clientă fidelă a 112 anunţă zilnic un atac de cord şi în acelaşi timp solicită să îi fie livrate la domiciliu mai multe ziare. Au fost fost şi cazuri când pacienţii au cerut masaje, sfaturi în dragoste sau împrumuturi financiare. „În această categorie intră persoanele singure care suferă de angoase şi depresii. Dacă nu îi ajutăm, oamenii devin frustraţi şi revin cu alte apeluri. Toate abuzurile aduc pierderi financiare serioase”, a spus Leonida Iancu, directorul serviciului.

„Aceste abuzuri nu pot fi condamnate, produc pagube financiare ce nu pot fi recuperate“.
Leonida Iancu, director Ambulanţă

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite