PORTRET: Adriana Tudor, profesoara expertă în prăjituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra prepară dulciuri care farmecă papilelele gustative ale tuturor celor care le încearcă, doar prin combinaţii ingenioase de ingrediente naturale.

Profil:

Născută: 2.12.1981, Lugoj
Studii: Facultatea „Tehnologia Produselor Alimentare”, Universitatea „Banatul” Timişoara
Familie:  Căsătorită, fără copii

A stat departe de bucătărie până la 20 de ani, atunci când l-a cunoscut pe soţul ei. Nu ştia nici să gătească, nici să coacă un aluat. „Nu am învăţat să fac prăjituri acasă cu mama. Prima mea prăjitură a fost «Irina» şi mi-a ieşit foarte bine”, a povestit Adriana.

Pasiunea ei pentru dulciuri a fost din ce în ce mai mare şi a devenit o preocupare căreia tânăra îi dedică ore întregi. Migăloasă şi pretenţioasă cu prăjiturile ei, Adriana stă foarte mult timp până să aleagă decoraţiunile perfecte.

„Prăjiturile mă fac să am fantezie, mă lasă să fiu creativă. Îmi place să fac în special torturi pentru copii, frumos colorate. Prăjiturile sunt, într-un fel, ca şi designul interior. Trebuie să-şi placă foarte mult să o faci, să te uiţi să vezi ce-i mai lipseşte”, a spus timişoreanca. Chiar dacă nu are un tort sau o prăjitură preferată, tinerei îi place să lucreze foarte mult cu ciocolata. De când a început să se ocupe mai mult de preparatul dulciurilor, o face cu drag pentru toată lumea. Soţul ei, mama sa şi soacra sunt primii care gustă delicioasele preparate şi sunt încântaţi de talentul Adrianei.

Îmbunătăţeşte reţetele

Aşa că, de ziua celor două, tânăra preferă să le surprindă cu câte un tort inedit, făcut pe placul fiecăreia.Vecinii şi prietenii sunt şi ei la fel de încântaţi de prăjiturile Adrianei, aşa că tânăra nu ratează nicio ocazie să prepare dulciuri pentru ei. Printre cele mai apreciate torturi ale ei este tortul „Cranţ”, care e preferat de majoritatea celor care îl încearcă. „Nu-mi place să fac prăjituri la Paşte sau la Crăciun pentru că trebuie foarte multe. Mie îmi place să fiu creativă şi atunci am nevoie de mai mult timp, nu-mi place să le fac în grabă”, a mărturisit profesoara. Ba mai mult, Adriana preferă să aibă suficient timp să experimenteze reţete noi, să aleagă combinaţii cât mai delicioase. „nu ştiu dacă am vreo reţetă care să fie fixă. Totdeauna trebuie să îmi pun amprenta şi caut să îmbunătăţesc orice reţetă. În schimb, după ce am stabilit o reţetă, o respect”, a mai spus tânăra.

Chiar dacă uneori îşi dedică zile întregi pasiunii sale, Adriana spune că cel mai mult îi place să predea. „Nu-mi place cel mai mult să fac prăjituri. Îmi place munca pe care o fac. Îmi place să fiu profesoară”, a mărturisit tânăra. Pentru că vrea ca dulciurile preparate de ea să îşi păstreze gustul tradiţional pe care toată lumea îl apreciază, Adriana foloseşte ingrediente naturale.

Întrebări şi răspunsuri


De unde ai reţetele pentru prăjituri?
Am reţete de prin lume adunate. Am cules de la cunoştinţe, de la mama mea, de la bunica mea, de la soacra mea, care are nişte reţete extraordinare. Nu-mi place să iau reţete din reviste pentru că sunt incomplete, aşa că mai bine le caut pe Internet.
Care a fost cel mai trăsnit tort pe care l-ai făcut?
Am făcu un bust de femeie pentru vecinul meu. A fost ziua lui de naştere şi i-am făcut o surpriză pentru că îi plac foarte mult prăjiturile. El este unul dintre cobaii mei.

Ce-i place
„Îmi place să ascult muzică foarte mult şi cât se poate de tare. Îmi place marea şi vara. Îmi place să citesc cărţi în engleză“.

Ce nu-i place
„Nu-mi place minciuna. Probabil din cauză că stau foarte mult printre copii şi unii dintre ei mint constant. Nu-mi place să fiu înşelată la bani“.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite