FOTOGALERIE: Cofetarii abia fac faţă cererii de cadouri dulci pentru 8 Martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cofetăriile timişorene au fost luate cu asalt de domnii care vor să le facă un cadou dulce soţiilor sau iubitelor lor. Criza nu a reuşit să se atingă de delicatese, chiar dacă un tort special de Ziua Femeii costă între 55 şi 110 lei. Ornate cu marţipan, flori din ciocolată, sidef sau caramel, suprizele dulci au umplut vitrinele cofetăriilor.

„Astăzi nu ne-au ajuns prăjiturile pentru toţi clienţii care au venit. De o săptămână tot pregătim, dar cererea este foarte mare", spune Lucia Tuţa, cofetar.  Torturile special create pentru 8 Martie sunt ornate cu flori din ciocolată şi marţipan, fundiţe care simbolizează venirea primăverii sau cu mesaje special concepute de domnii care vor să-şi suprindă partenerele. Cofetăria Trandafirul a creat două torturi speciale, care să satisfacă şi cei mai exigenţi clienţi. Este vorba despre o specialitate cu fructe, ornată cu frişcă şi flori din marţipan cu sidef şi una din caramel, ornată cu spirale de ciocolată.  

Suprize delicioase

Acestea sunt şi cele mai căutate, spune cofetăreasa Lucia Toţa, care munceşte mai mult de o oră pentru a pregăti un astfel de tort. Un tort de 24 de felii costă 110 lei, iar unul de 12 porţii - 55 de lei. "Astăzi am vândut peste 40 de torturi de Ziua Femeii. Ne pregătim şi pentru mâine, când cererea va fi şi mai mare", a declarat angajata cofetăriei. Şi celelalte cofetării s-au pregătit pentru a preîntâmpina cererea şi au creat prăjituri pentru orice buzunar. Cofetăria Krotz s-a gândit la varianta mai economică şi a pus spre vânzare mini-torturi variate. Un astfel de tortuleţ costă 9 lei şi este făcut din cremă de caramel şi ciocolată, ornate cu marţipan de diverse culori, frişcă sau flori.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite