Timişenii sunt sfătuiţi să cureţe coşurile de fum înainte de sezonul rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă Adevărul
Foto Arhivă Adevărul

Compania E.ON Gaz Distribuţie atrage atenţia timişenilor, înainte de începutul sezonului rece, asupra pericolului necurăţării coşurilor de fum sau de evacuare a gazelor arse. În ultimii ani numeroase persoane s-au intoxicat sau asfixiat cu monoxid de carbon.

În ultimii doi ani, la nivelul ţării, 34 de persoane au decedat din cauza asfixierii cu monoxid de carbon, iar alte 113 s-au aflat la un pas de moarte ca urmare a intoxicării cu monoxid de carbon.

„Cauzele acestor evenimente grave înregistrate în zona de activitate a E.ON Gaz Distribuţie au fost utilizarea unor surse de încălzire racordate la coşuri de fum necurăţate sau înfundate, construite necorespunzător sau chiar utilizarea unor surse de încălzire improprii, neracordate la coşuri", a anunţat compania amintită.

Prevenirea unor astfel de cazuri este la îndemâna şi în responsabilitatea fiecărui consumator. Astfel, verificarea şi curăţarea coşurilor de fum este o măsură esenţială de siguranţă ce trebuie luată pentru a ne asigura de funcţionarea corectă a acestora şi pentru a evita asfixierea sau intoxicarea cu monoxid de carbon.

În acest sens, compania E.ON Gaz Distribuţie recomandă verificarea şi curăţarea coşurilor de fum de cel puţin două ori pe an - neapărat o dată înaintea începerii sezonului rece - şi exclusiv prin intermediul firmelor de coşărit sau persoanelor autorizate în acest sens.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite