Timişoara:Sute de rechizite au fost donate de elevii unei şcoli timişorene copiilor sărmani din Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara:Sute de rechizite au fost donate de elevii unei şcoli timişorene copiilor sărmani din Timiş
Timişoara:Sute de rechizite au fost donate de elevii unei şcoli timişorene copiilor sărmani din Timiş

Aproape 70 de elevi din judeţul Timiş au avut un motiv să fie mai veseli, ieri, la începutul unei noi săptămâni de şcoală.  Ei au primit rechizite cadou de la colegii lor din Timişoara.

Citeşte şi:
Şcoala de la sat care este mai modernă ca orice şcoală din oraş FOTOREPORTAJ

Elevii Şcolii Generale nr. 19 din Timişoara au predat o lecţie de generozitate, la sfârşitul săptămânii trecute, şi au donat celor mai puţin norocoşi decât ei rechizite şcolare. „Am adunat rechizite pentru copiii care nu au avut posibilitatea să aibă ce le trebuie la şcoală”, a spus Gheorghe Chereji, elev în clasa a şaptea.



Totul a pornit de la o fundaţie pentru mămicile care sunt cazuri sociale. „Noi adunăm rechizite pentru copii pe care îi ajută fundaţia, la fiecare început de an şcolar. Anul acesta, am mers la şcoala fiului meu şi am întrebat dacă cei mici ar vrea să doneze rechizitele pe care nu le mai folosesc”, a spus Cristina Valea, reprezentanta fundaţiei.

image

Elevii au fost foarte deschişi acestui gest de caritate şi au donat fiecare câte ceva. „Am fost foarte impresionaţi când am văzut ce implicaţi au fost copiii. Unii s-au dus şi chiar au cumpărat ghiozdane şi penare. Au adus şi câte trei creioane dacă nu au avut altceva”, a spus Camelia Circu, directoare adjunctă a Şcolii „Avram Iancu” din Timişoara.

         

Donaţiile au venit de la elevii din întreaga şcoală, chiar şi cei mai mici dintre ei s-au gândit să ajute necondiţionat. „Am dat un ghiozdan, un penar şi un stilou cu rezerve. M-am gândit că o să îi ajute”, a spus Ştefania Şteaburdea, elevă în clasa a patra. Zeci de elevi au început săptămâna cu zâmbetul pe buze datorită generozităţii unor alţi elevi. „S-au bucurat foarte mult când le-au primit, au fost foarte veseli. De Crăciun am spus că o să adunăm jucării”, a povestit Marius Valea, elev în clasa a şaptea.



Saci întregi de rechizite au ajuns la copiii care aveau mare nevoie de ele, în doar două zile, mulţumită unui gest uman al unor prichindei. În tot acest timp, rechizitele promise de guvern pentru elevii sărmani sunt doar atât, nişte promisiuni. Aproape 14.000 de elevi din Timiş trebuie să mai aştepte până la sfârşitul lunii viitoare pentru un ghiozdan complet.

image
image
image

 „Am dat un ghiozdan, un penar şi un stilou cu rezerve. M-am gândit că o să îi ajute”, a spus Ştefania Şteaburdea, elevă în clasa a patra.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite