Aproape mort după ce a fost bătut de tiganii-talibani, în timp ce îşi apăra iubita - GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
11 ianuarie - Copil de ţigani, conceput la comandă: „clienţii” din Franţa au plătit 5.000 de euro
11 ianuarie - Copil de ţigani, conceput la comandă: „clienţii” din Franţa au plătit 5.000 de euro

Trei tineri ţigani, în vârstă de 17, 18 şi 21 de ani au fost la un pas să îşi omoare un prieten, după ce acesta a avut curajul să apere onoarea iubitei. Ţiganii-talibani i-au venit de hac, iar victima se zbare între viaţă şi moarte pe patul de spital. În acest timp, bătăuşii speră să scape pentru a fi alături de cei 13 fraţi care îi aşteaptă acasă.

Primele cercetări ale poliţiştilor arată că trei tineri ţigani s-au luat la bătaie pentru o fată. Scandalul a degenerat, iar  unul dintre tineri a fost lovit cu un par în cap, ajungând în comă la spital. Potrivit şefului de post din Pişchia, comună de care ţine satul, tinerii fac parte din colonia Gheorghevici, un grup de familii ţigăneşti care trăiesc în condiţii jalnice la marginea satului. „A fost un scandal spontan. Totul a durat cinci minute. Acum au loc audierile celor implicaţi”, a spus şeful de post Doru Stancu.

VEZI AICI GALERIE FOTO CU RUDELE AGRESORILOR ŞI AFLĂ CE SUSŢIN ACEŞTIA

În timp ce victima se zbate între viaţă şi moarte, fraţii bătăuşilor, 13 la număr, speră ca aceştia să revină cât mai repede acasă, ei fiind stâlpul familiei.

Femei bătute şi relaţii incestuoase

„Adevărul” a atras atenţia asupra violenţelor din clanul Gheorghevici, în care femeile sunt bătute şi torturate, târâte pe jos şi în care majoritatea ţiganilor sunt implicaţi în relaţii incestuoase. Din păcate autorităţile nu au luat nicio măsură concretă pentru a stopa violenţa ţiganilor. „Ăsta-i adevărul. Sunt chinuite femeile aici. Din orice motiv sunt bătute, le dă cu piciorul în burtă şi le târâie, mai ales la beţie”, recunoaşte Floare Gheorghevici, una din „veteranele” clanului.



CLICK AICI PENTRU MAI MULTE POZE CU ŢIGANII TALIBANI

Fiica Floarei Gheorghevici a fost căsătorită cu verişorul ei, iar după ce acesta a părăsit-o s-a mutat cu unchiul din partea mamei. „Fiică-mea avea 14 ani şi a prostit-o nepotul meu, verişorul ei primar. După aia a lăsat-o el şi s-a împreunat cu cumnatu-miu, unchiul ei, fratele soţului meu. De asta ne şi bate Dumnezeu”, recunoaşte Floarea Gheorghevici.

Copii crescuţi în condiţii mizere

Zecile de copii sunt crescuţi în mizerie, în case de pământ, fără electricitate, majoritatea formate dintr-o cameră în care dorm cel puţin opt persoane. „De două luni nu am spălat hainele copiilor, că nu am avut sodă. Acum mi-a dat nănaşa un pic de sodă şi pot să spăl”, a spus Niculina Gheorghevici pentru reporterii Adevărul. Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au promis că se vor asigura că se iau măsuri în zonă. Până acum nu s-a făcut însă mare lucru.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite