Țiganii acuzați de țepe de un milion de euro și achitați de două instanțe: ultima fază a procesului începe peste o lună, la Curtea Supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucia Seifert (stânga) şi Petru Jurj (dreapta) sunt acuzaţi de înşelăciune, şantaj, falsuri şi ameninţări
Lucia Seifert (stânga) şi Petru Jurj (dreapta) sunt acuzaţi de înşelăciune, şantaj, falsuri şi ameninţări

Lucia Seifert și Petru Jurj au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT pentru înșelăciune, fiind acuzați că au înșelat mai multe persoane cu suma de aproximativ un milion de euro. Tribunalul Timiș și Curtea de Apel a dispus ahitarea inculpaților, iar procesul a ajuns acum la Curtea Supremă.

Într-o primă fază, dosarul celor doi a fost judecat la Tribunalul Timiş. Deşi nu au călcat în sala de judecată în timpul procesului, iar acuzaţiile aduse de procurorii DIICOT sunt foarte grave, cum ar fi înşelăciune, spălare de bani sau falsuri, judecătorii i-au achitat pe cei doi. 

Concret, ţiganii sunt acuzaţi că au înşelat patru persoane de la care au cumpărat imobile, promiţându-le un preţ şi plătind alte preţuri, mai mici. Atât procurorii, cât şi părţile civile implicate în dosar, au făcut apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Timişoara. Magistrații de aici au menținut sentința prin care rromii au fost achitați. Ultima fază a procesului se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar primul termen a fost programat peste o lună, mai exact, în 10 aprilie. Dacă sentința emisă de Tribunal și Curtea de Apel, Lucia Seifert și Petru Jurj, vor fi declarați nevinovați de înșelăciunea de un milion de euro de care sunt acuzați de procurorii DIICOT.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite