Testul valorii pentru noul antrenor al Politehnicii Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Şimicu este unul dintre jucătorii de viitor ai Timişoarei
Alex Şimicu este unul dintre jucătorii de viitor ai Timişoarei

Politehnica Timişoara întâlneşte în această după-amiază, de la ora 16, Steaua Bucureşti. Acesta este primul meci oficial pe teren propriu al lui Sabin Dacău, care a debutat în partida din deplasare cu HCM Constanţa, pierdută de bănăţeni.

Evenimentul handbalistic al săptămânii, la Timişoara, îl constituie jocul dintre Politehnica şi Steaua Bucureşti, partidă restantă din etapa a 16-a a Ligii Naţionale. Timişorenii au tot lotul valid pentru întâlnirea de miercuri, 17 februarie. Interul Alexandru Şimicu a revenit la antrenamente, a evoluat puţin în cele două amicale din săptămâna anterioară şi speră că va prinde o perioadă însemnată de joc în confruntarea cu bucureştenii.


Atât conducerea administrativă cât şi cea tehnică aşteaptă o partidă în care alb-violeţii să arate dăruire în teren. „Încercăm să-i surprindem pe stelişti la câteva aspecte ale jocului lor, ne-am pregătit şi sper ca băieţii să aibă o atitudine pozitivă” a declarat înaintea jocului antrenorul Sabin Dacău. Preşedintele Viorel Şerban aşteaptă ca lumea ce va veni la sală, miercuri după amiază, să fie mulţumită de spiritul de luptă al bănăţenilor. „Nu pot spune că nu contează rezultatul, dar mai presus de toate mă preocupă modul în care ne vom prezenta în faţa suporterilor” a spus Şerban.

Destine diferite

La Timişoara, Steaua vine într-o formă sportivă foarte bună. Roş-albaştrii au câştigat meciul tur al optimilor din Cupa Cupelor cu ucrainenii de la Portovik Iujnîi şi nu vor să piardă ritmul nici în campionatul intern. De partea cealaltă, alb-violeţii se află în subsolul clasamentului, însă au scăpat de grijile retrogradării pentru că CSM Megidia s-a retras din competiţie, iar Braşovul a reuşit un singur punct în 14 meciuri.


Vor reveni în Banat, dar ca adversari, doi foşti jucători apreciaţi în oraşul de pe Bega. Pivotul Marius Novanc a fost „alb-violet” în ediţia 2004-2005, sub „gestiunea” antrenorului Cărăbaş Ionică, iar portarul Obrad Ivezic în ediţia 2006-2007, fiind adus la Timişoara de antrenorul Nedeljko Vuckovic.
Întâlnirea de astăzi dintre Politehnica Municipal Timişoara – Steaua MFA Bucureşti este programată la ora 16, iar intrarea în Sala „Constantin Jude” este liberă.

Alb-violeţii bănăţeni încearcă să reînvie tradiţia uitată

Aflaţi într-o situaţie precară din punct de vedere financiar, bănăţenii caută soluţii pentru viitor. „Am trecut prin momente dificile şi încă trecem prin astfel de momente. Avem responsabilităţi, avem un blazon de respectat, pentru că suntem singura echipă din Timişoara care a câştigat un titlu naţional după Revoluţie, în 1991, şi prima echipă din ţară care a spart hegemonia cluburilor bucureştene”, a declarat conducătorul HCM Politehnica.


Acesta a anunţat conceperea unui plan care să readucă echipa în elita României. „Avem un proiect, iar dacă totul va merge bine din punct de vedere financiar, în doi-trei ani de zile vrem să ajungem din nou în primele trei-patru echipe ale campionatului. Nu se poate deodată, chiar dacă am primi un sac de bani acum, pentru că ideea de bază este să facem o construcţie solidă a echipei”, a mai spus Viorel Şerban.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite