Testul valorii pentru BCM Elba: astăzi, ora 17, derby-ul cu Asesoft Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rade Dzambic
Rade Dzambic

Baschetbaliştii timişoreni dau piept cu singura „nucă tare” din sezonul trecut, CSU Asesoft Ploieşti, echipa care i-a învins în finala campionatului precedent. Partida se dispută în această după-amiază, de la ora 17, în sala „Constantin Jude” din Timişoara. Intrarea este liberă, iar meciul este în direct pe TVR 3.

Bănăţenii au avantajul unui meci în plus disputat în acest an, restanţa cu CSM Oradea, câştigată cu puţine emoţii de echipa lui Dragan Petricevici. „A fost un meci care putea fi câştigat cu mai puţine emoţii, însă un meci de care aveam nevoie înainte de confruntarea cu Asesoft. Trebuie să ne organizăm, să ne concentrăm şi să jucăm mai bine decât am făcut-o cu Oradea, iar cu ajutorul publicului cred că putem câştiga meciul de astăzi”, a declarat antrenorul „Leilor din Banat”.


De partea cealaltă, elevii lui Vladimir Arnautovic încep odată cu acest meci returul campionatului naţional, după ce au disputat îna cest an o singură partidă, cu BC Doneţk, în FIBA Eurochallenge. „O să fie greu, avem multe meciuri în deplasare, iar echipele s-au întărit în această pauză”, a declarat antrenorul lui CSU Asesoft Ploieşti.


Fără probleme de lot


Antrenorul Dragan Petricevici nu are indisponibilităţi în echipă, toţi jucătorii fiind apţi pentru derby-ul de azi. De partea cealaltă, Nikola Ilic se simte mai bine după accidentarea suferită, Griffith are uşoare probleme la genunchi, în timp ce Virgil Căruţaşu va continua să joace cu protecţie la mâna dreaptă.
Trebuie să ne autodepăşim, pentru că Ploieştiul are zece jucători de valoare extraordinară. Sunt cinci jucători români şi cinci străini care pot juca în orice moment, nu există un ‘prim cinci’ standard. Pot fi depăşiţi doar dacă ne păstrăm spiritul de luptători. Sezonul trecut am pierdut cinci întâlniri cu ei, însă nu am fost chiar atât de inferior pe cât s-ar părea. Nu vreau să spun că sala va fi plină, pentru că de multe ori când mă aşteptam să fie mulţi spectatori au fost puţini şi invers”, a mai spus Petricevici.


Altfel, jucătorii timişoreni au şi avantajul moral al calificării la turneul final al Ligii Europei Centrale, după ce Arkadia a învins cu 98-79 pe teren propriu pe Nyiregyhaza. Elba Timişoara s-a calificat cu două victorii şi două înfrîngeri, din grupa C şi va întâlni în semifinale pe „U” Mobitelco Cluj, neînvinsă în cele patru partide jucate în grupa A. Turneul Final Four se va juca cel mai probabil în 28-29 februarie, locaţia urmînd a fi stabilită de organizatorii CEBL. Alături de ELBA Timişoara şi „U” Mobitelco Cluj, în Final Four mai sînt calificate formaţiile Novy Jicin (Cehia) şi Atomeromu Paks (Ungaria).

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite