TIMP LIBER: Terasele timişorene, scene pentru jazz-ul de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele eveniment în weekend la Timişoara. Melomanii adevăraţi sunt aşteptaţi mâine seară la un concert deosebit de jazz organizat la una din terasele de pe malul Begheiului.

Pentru ca pasionaţii de jazz să se răcorească exact ca la carte, reprezentanţii Bierhaus au pus la cale pentru ei o serie de evenimente „Jazzalicious”. Mâine seară, pe terasa Docks din Timişoara vor cânta Horia Crişovan şi Victor Miclăuş, împreună cu Mathäa Gerner la voce şi Florin Cvaşa, la tobe.


Jazz pe înserat


„Iniţial a pornit ca un simplu recital, dar Horea Crişovan a colaborat în studio cu ceilalţi muzicieni şi au reuşit să facă un material inedit pe care vor să îl expună în premieră publicului”, a confirmat Romulus Şoimu. Concertul începe atunci când tânţarii sunt goniţi de răcoare, la ora 21.00. Organizatorii îi aşteaptă pe timişoreni cu cel puţin un sfert de oră mai devreme pentru ca spectacolul să nu înceapă cu întârziere.
„Mi-aş dori să fie un jazz de vară şi pentru că sunt mai mulţi muzicieni probabil că se va cânta în două reprize, undeva în jurul a două ore”, a mai spus Romulus Şoimu.  Preţul biletelor este de 10 lei, iar acestea pot fi cumpărate direct de la intrarea pe terasă. Pentru eveniment, organizatorii asigură locuri pentru aproximativ 150 de persoane.

Weekend pentru biciclişti


Echipa „Verde pentru Biciclete” organizează, sâmbătă, la cea de-a cincea tura ciclistă banaţeana. Adunarea va avea loc la ora 9.00. Plecare are loc de la casa „Verde pentru Biciclete” pe traseul strada Circumvalaţiunii – Centrul Bancar – Calea Lipovei – Dumbrăviţa – Giarmata – Pişchia – Rudicica – Retur. Lungimea traseului este de aproximativ 50 de km, iar durata de parcurgere estimata este de 5 ore. Organizatorii recomandă folosirea bicicletelor echipate corespunzător, precum şi purtarea căştii de protecţie şi/sau a vestei reflectorizante.

Expoziţie de pictură


Infocentrul Turistic din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara găzduieşte expoziţia de pictura intitulată „Timişoara”. Expoziţia de grup cuprinde lucrări ale artiştilor plastici Victor Acatrinei, Viorel Coman, Sanda Lăzărescu, Rodica Strugaru, Pavel Torony şi Mihai Vornicu, membri ai Asociaţiei Artiştilor Plastici  „Romul Ladea”, din cadrul Casei de Cultură a Municipiului Timişoara. Locuri din Timişoara, din cartierele istorice, din parcuri, de pe malurile Begheiului, din centru sau chiar curţi interioare redau atmosfera tipică a oraşului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite