FOTOGALERIE Terasele din centrul Timişoarei sunt pregătite pentru asaltul clienţilor cu ocazia finalei Campionatului Mondial de Fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chelneriţele şi patronii teraselor din Piaţa Unirii, aflată în inima Timişoarei, fac ultimele pregătiri pentru a-şi întâmpina clienţii care vor să vizioneze în aer liber, în faţa televizoarelor, partida de fotbal Spania-Olanda, care începe la ora 21,30. Ei au pregătit berea, aduc scaune pe care să le aşeze pe lângă terase, pentru valul de clienţi care este aşteptat să ia cu asalt Piaţa Unirii, pentru a urmări meciul în

Patronii teraselor din Piaţa Unirii şi-au făcut plinul cu bere încă de săptămâna trecută, iar locurile pe terasele din centrul Timişoarei au fost rezervate în avans, în aşteptarea meciul decisiv de la Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud. Patronii care au montat pe terase televizoare LCD ca să atragă clienţii microbişti spun că se aşteaptă la încasări mari în această seară, ei reuşind să câştige sume mari de bani de pe urma microbiştilor în ultima săptămână.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU CHELNERIŢELE CARE AŞTEAPTĂ CLIENŢII ÎN PIAŢA UNIRII



Locurile au fost rezervate în avans


"Toate locurile sunt rezervate de trei sau patru zile. Am adus scaune în plus, pentru că ne aşteptăm la un val de clienţi. Oamenii pot să vină să stea şi în picioare, dacă nu prind locuri, pentru că oricum încercăm să îi servim pe toţi. Eu am dormit şi sunt odihnit, pentru că ştiu că nu voi pleca devreme acasă în această noapte"
, a spus Nicu, un barman de 21 de ani, care munceşte pe terasa Erics, din Piaţa Unirii. Colega sa, Maria, de 24 de ani, a pregătit gheaţă cât pentru o săptămână pentru clienţii din această seară. "Am avut foarte mulţi clienţi şi la ultimele meciuri, care s-au jucat în sferturi şi în semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal. Cu siguranţă în seara asta clienţii vor rade tot", a spus Maria, care serveşte la aceeaşi terasă.

„O să fie bătaie pentru un loc la terase. Unii au vrut să închirieze, însă nu am avut ce să facem. Nu vrem să existe discuţii între clienţi. Primii veniţi vor fi şi primii serviţi. Unii probabil că sosesc mai devreme, ca să rezerve locuri şi pentru prieteni", a spus Adriana Marcoş, una dintre tinerele care serveşte în Piaţa Unirii.

image
image

"O să fie cea mai grea seară de când lucrez ca şi chelneriţă. O să fie nebunie totală. Şi aşa ne înfierbântă căldura asta de nu mai facem faţă. Când o să mai sară şi clienţii pe noi...", a declarat Maria Drăghici, chelneriţă la una dintre cele mai mari terase din centrul oraşului. Mai toate chelneriţele spun că au dormit cel puţin 12 ore azi-noapte şi până diseară o să bea numeroase porţii de cafea.

Anumite terase din centru au şi ridicat preţurile cu ocazia finalei dintre Spania şi Olanda. Astfel, în medie, preţurile sunt mai mari cu 1 leu. Cine şi-a făcut rezervări va trebui să consume produse de cel puţin 20 de lei. "Ne-am pregătit rezerva de îngheţată şi gheaţă. O să fie o seară interesantă", e de părere Andreea Socol, de 19 ani.

image

Şi patronii se aşteaptă la profituri mari în seara aceasta. "În noaptea trebuie să avem cele mai mari încasări. Avem cele mai frumoase chelneriţe din oraş, cele mai bune servicii şi cele mai rezonabile preţuri. Să nu uităm că la noi sunt şi cele mai mari plasme din oraş", explică Grigore Damian, patronul unei reţele de terase.

Bătaie în Piaţa Unirii între suporterii timişoreni şi cei sârbi 

Piaţa Unirii a fost scena unei bătălii pe viaţă şi pe moarte purtată de suporterii echipei Politehnica Timişoara cu cei ai echipei Dinamo Zagreb, veniţi în oraşul de pe Bega să-şi susţină echipa favorită pe 1 octombrie 2009.

Aproximativ 30 de suporteri oaspeţi s-au aşezat la o terasă din Piaţa Unirii unde se aflau un grup de 10 fani timişoreni. Nu a durat mult până un schimb de înjurături a degenerat, croaţii au spart sticlele de bere pe care le aveau şi i-au atacat pe cei aflaţi în inferioritate numerică. Trupele speciale ale Poliţiei Timiş, „mascaţii" de la Poliţia de Frontieră Timiş, trupele antitero de la Jandarmerie şi zeci de agenţi de ordine publicăau făcut faţă cu greu suporterilor din ambele tabere care s-au bătut în Piaţa Unirii. Trupele speciale ale Jandarmeriei au intervenit în forţă, iar 14 timişoreni şi 16 croaţi au fost reţinuţi. Aproximativ 100 de suporteri croaţi au fost evacuaţi de către grupările de  jandarmi de pe stadionul „Dan Păltinişanu". Fanii au fost reţinuţi şi duşi la sediul Jandarmeriei pentru a fi identificaţi şi introduşi într-o bază de date.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite