One-woman show controversat în microbuzul Teatrului Maghiar de Stat Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

One-woman show-ul, având-o ca protagonistă pe Borbély B. Emília, esta un spectacol controversat şi răscolitor despre trei tineri care părăsesc România pentru o ţară mai „cool". Proveniți din medii sociale diferite, cu aspirații diferite, își părăsesc țara pentru un tărâm al făgăduinței - Irlanda. Fără să se caute, întâlnirea lor e totuși inevitabilă și decisivă pentru soarta pe care singuri și-o aleg.

Cele trei sorți se împletesc, iar Mady devine instrumentul, apoi victima celor doi băieți. Spectacolul pune accentul pe figura fetei, povestea ei fiind una a învierii, bazată pe noțiunile bunătate și păcat, decădere și mântuire, egoism și jertfă. mady-baby e un spectacol despre construirea identității proprii ca absorbție a identității celuilalt, despre vitalitatea care distruge și se autodistruge și o umanitate dresată la limita cea mai de jos a omenescului.

Fără să se caute, întâlnirea lor e totuși inevitabilă și decisivă pentru soarta pe care singuri și-o aleg. Mădălina, Bogdan și Voicu duc cu ei, oriunde ar merge, același profund sentiment al inadaptării care i-a alungat departe de România. Fiecare e el însuși un supraviețuitor, dar știu prea bine că nu toți pot ieși învingători dintr-o luptă în care a reuși înseamnă, de fapt, a-i supraviețui celuilalt.

Gianina Cărbunariu, autoarea piesei, este la ora actuală, personalitatea teatrală a tinerei generații despre care se vorbește cel mai mult, reușind să se impună atât pe scenele din țară, cât și din străinătate. A studiat Literele la Universitatea București și Regia la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) din capitală. A avut burse și rezidențe de dramaturgie la Wiesbaden, Londra și Valence. Este membru fondator al grupului dramAcum, care începând din anul 2002, este considerat cel mai important atelier al creației dramatice contemporane românești.

Cea de-a șasea premieră a teatrului maghiar mady-baby, de Gianina Cărbunariu va avea loc astăzi, de la ora 18 în microbuzul teatrului, care va porni, împreună cu spectacolul, din parcarea Hotelului Timișoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite