Ţeapă de 30.000 de euro, marca mafia ţigănească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clanul ţigănesc urmărit internaţional este acuzat că a furat baxuri cu mii de sticle de băuturi răcoritoare. Lucia Seifert, de 56 de ani, este acuzată că a „evaporat” marfă de peste 30.000 de euro, depozitată într-una dintre clădirile ei.

Firma ploieşteană Spectrum SRL încearcă să recupereze 30.000 de euro de la clanul ţigănesc Seifert, după ce a făcut greşeala să închirieze un spaţiu comercial de la acesta. Firma a închiriat de la clanul ţigănesc Seifert, dat în urmărire generală, o clădire pe strada Simion Bărnuţiu nr. 31, din Timişoara.

Contractul a fost încheiat în 2008, iar firma s-a obligat să plătească ţiganilor o chirie lunară de 3.000 de euro, în perioada septembrie 2008-septembrie 2013. Imediat după semnarea contractului, firma a adus în Timişoara marfă în valoare de 42.000 de euro, pe care a depozitat-o în clădirea închiriată de la ţigani. Baxurile cu mii de sticle de suc, cumpărate din Austria, i-au ademenit pe ţigani, care au găsit rapid o modalitate de a-i păcăli pe noii chiriaşi.

Baxurile cu suc, tentaţii de nerefuzat pentru romi

Când şi-au văzut clădirea plină de marfă, ţiganii din clanul Seifert au dat atacul. Romii le-au spus reprezentanţilor firmei că trebuie să facă lucrări de renovare chiar în depozit. Angajaţii firmei au plecat, însă au găsit lacătul pe uşa clădirii când s-au întors, iar firma nu mai putea să îşi distribuie marfa comercianţilor din Timişoara. „Peste 30 de romi s-au adunat şi i-au ameninţat pe reprezentanţii firmei noastre, când am încercat să ne recuperăm marfa, care între timp a dispărut din depozit”, se arată în plângerea făcută de firma Spectrum SRL la Tribunalul Timiş.

„Romii au pus lacăt pe uşi, au primit alţi chiriaşi în încăperile şi spaţiile pentru birouri, iar contractul de închiriere pe care l-am semnat cu ei nu l-au înregistrat la Administraţia Finanţelor Publice Timişoara”, se mai arată în plângere.

Urmăriţi pentru înşelăciune



Lucia Seifert şi Petru Jurj (foto) sunt căutaţi pentru că au înşelat patru timişoreni cu aproape un milion de euro din tranzacţii imobiliare. Lucia Seifert este cercetată penal în Germania pentru escrocherie în 27 de cazuri, declaraţii false în justiţie, furt, deturnare. Soţul ei, Petru Jurj, e cercetat tot în Germania pentru extorcare calificată cu luare de ostateci în München.

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite