Timişoara: Ţeapă de aproape un milion de euro pentru zeci de firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii firmelor păgubite fac coadă la depozitul firmei ţepare sperând să îşi recupereze o parte din bani.

Zeci de firme timişorene s-au trezit cu cecuri şi biletele la ordin fără acoperire după ce au vândut firmei Forand Instal materiale de construcţii, produse electrice, fier şi alte produse în valoare de cel puţin 4.000.000 de lei. Patronii fac pelerinaj de două zile la depozitul firmei din Calea Şagului, după ce banca refuză să facă plăţile.

„Firma şi-a retras vineri toţi banii din conturi. Am dat marfa şi am rămas în mână cu nişte cecuri fără valoare”, spune Adrian Paşca, reprezentantul firmei Duran, care are de recuperat aproape 300.000 de lei de la firmaForand Instal. Această societate revindea produsele cumpărate la tarife sub preţul pieţei şi a fost controlată aseară de poliţiştii de la Economic şi comisarii Gărzii Financiare Timiş „Administratorul Alin Paşcalău, un tânăr de 22 de ani, a dispărut. La început plătea la timp. Ne-a câştigat încrederea şi a început să facă comenzi uriaşe. Pentru că e criză, i-am vândut cu încredere”, a spus Dan Angep, un alt patron.

„Administratorul poate fi acuzat de înşelăciune şi riscă 15 ani de închisoare dacă este găsit vinovat”, a spus comisarul-şef Octavian Cazimir.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite