Taximetriştii din Timişoara se pregătesc de grevă: ei sunt nemulţumiţi de scăderea tarifelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supărarea taximetriştilor porneşte de la faptul că au cerut aprobări pentru majorarea tarifelor, însă cererile s-au întors împotriva lor. Mai precis, Consiliul Local a decis să elimine unele taxe, astfel că preţurile ar trebui să scadă.

Taximetriştii din Timişoara au cerut aprobarea primăriei pentru a putea majora preţurile. Ei spun că pierderile sunt tot mai mari, iar în cel mai scurt timp ar putea să fie nevoiţi să declare falimentul. Supărarea taximetriştilor este cu atât mai mare cu cât preţul carburantului a crescut, la fel ca şi costurile de întreţinere a flotei auto. Astfel, ei au cerut aprobarea Consiliului Local pentru majorarea preţurilor per kilometru.

"Am cerut creşterea tarifelor. Toate costurile noastre sunt mai mari, astfel că profitul în mare parte a dispărut. Practic, nu mai există profit pentru cei care fac taximetrie. În loc să se aprobe această creştere, cei din executiv au decis să elimine tariful de exterior, pentru că, potrivit primăriei, este prevăzut în lege să nu fie diferenţă între tarife. Practic, cei din primărie doresc ca să ne plafoneze preţurile, lucru care e ilegal", spune Cristian Savu, liderul taximetriştilor independenţi din Timişoara.

Prin noua decizie, călătoria prin judeţ cu taxi-ul ar urma să fie taxată cu acelaşi preţ ca şi o deplasare în interiorul oraşului. Taximetriştii din oraş sunt hotărâţi să nu accepte noile hotărâri, astfel că se pregătesc de proteste.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite