Taximetriştii din Timişoara au fost luaţi la control

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii locali au controlat actele taximatriştilor
Poliţiştii locali au controlat actele taximatriştilor

Poliţia Locală împreună cu conducerea sindicatului taximetriştilor au verificat modului în care se respectă legislația referitoare la activitatea de taximetrie în mai multe stații amenajate.

Acțiunea, la care a participat și liderul de sindicat Leontin Herec, a fost organizată ca urmare a colaborării stabilite de către Poliția Locală cu reprezentanții firmelor de taximetrie din Timișoara și reprezentanți ai sindicatului taximetriștilor la întâlnirea care a avut loc la sfârșitul lunii august.

”La vremea respectivă s-au expus mai multe problemele legale de prevederile legislative, precum și de comportamentul taximetriștilor pe de o parte și al polițiștilor locali pe de altă parte, punându-se pe tapet și stabilirea de acțiuni comune de identificare a acelor conducători auto de taximetre care nu respectă legislația în detrimentul celor care își desfășoară activitatea conform prevederilor legale”, a spus Dana Seracin, purtător de cuvânt la Poliţia Locală.

La acțiune au fost verificate mai multe taximetre din zona Gării de Nord, acolo unde s-au semnalat situații în care unii conducători auto nu respectă legislația. Au existat două cazuri în care pentru că nu aveau la ei toate actele, cei în cauză au fost invitați să le aducă la sediul Poliției Locale.

O altă locație verificată a fost pe str. Horia Creangă, unde polițiștii locali au mai acționat aplicând și sancțiuni în trecut, și unde au existat numeroase sesizări cum că taximetriști ilegali staționau pentru a prelua clienți și făceau mizerie în acel loc.

"În urma controalelor efectuate în locația respectivă cei care practicau taximetria ilegal au renunțat la această îndeletnicire", a mai precizat Dana Seracin. 


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite