Taxă de 200 de lei pentru fiecare tir care traversează Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taxa de tranzit va intra în vigoare de la 1 martie şi toate maşinile de mare tonaj, înmatriculate în alte judeţe, care vor dori să intre în Timişoara vor fi nevoite să achite câte 200 de lei pe zi.

O hotărâre a Consiliului Local a stabilit taxa de tranzit pentru fiecare vehicul care transportă marfă, care depăşeşte 7,5 tone. Cu toate acestea, operatorii de transport nu vor putea achita suma ce trebuie plătită la benzinării, cu care primăria plănuia să încheie contracte. Banii vor fi viraţi în contul RO06TREZ6215040XXX0000488, CF 14756536 şi şoferii vor face dovada achitării taxei prezentând ordine de plată sau chitanţe care conţin numărul de înmatriculare al vehiculului şi data tranzitării oraşului.

Reprezentanţii municipiului justifică taxa de transit prin faptul că, cele mai multe reparaţii la reţeaua de drumuri din Timişoara au fost făcute pe arterele pe unde circulau tirurile. Annual, aproximativ 70 la sută din banii alocaţi de municipalitate întreţinerii drumurilor au fost investiţi pe traseele circulate de maşinile grele.

Sumele încasate din această taxă urmează să fie folosite pentru întreţinerea şi reparaţia drumurilor din Timişoara. Cei care vor încerca să intre în oraşul de pe Bega fără să plătească intrarea riscă să fie sancţionaţi de poliţiştii de la Rutieră care vor efectua o serie de controale în acest sens. La toate intrările în oraş vor fi montate indicatoare speciale care să informeze şoferii despre noua decizie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite