Timişoara: Tatăl militarului dispărut a fost chemat să identifice un trup ars (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Timiş l-a chemat de urgenţă pe Mihai Răescu, tatăl militarului dispărut de o săptămână din Timişoara.

CITEŞTE şi:

Poliţia caută un militar care a luptat în Irak şi a dispărut fără urmă

Militarul dispărut este judecat pentru beţie la volan

Soldatul dispărut riscă să fie declarat dezertor din Batalionul Scorpionii Galbeni

Militarul dispărut a pierdut la ruletă banii câştigaţi în Irak 

Militarul dispărut a lăsat un bilet de adio

Fratele militarului dispărut: "Gogu, nu mă lăsa să fiu jumătate de om!"

Tatăl militarului dispărut a fost rugat de poliţişti să asiste la autopsia unui cadavru necunoscut, descoperit sâmbătă seara în pădurea de lângă mănăstirea de la Şag. Trupul ars avea urme de tăieturi pe abdomen, anchetatorii având bănuiala că se află în faţa unei crime. Poliţiştii au verificat posibilitatea ca trupul ars să fie al militarului Gheorghe Raescu, de 25 de ani. Tânărul sergent este dispărut de o săptămână şi era îmbrăcat la data dispariţiei cu haine asemănătoare cu cele ale bărbatului necunoscut ars în pădure. La momentul dispariţiei militarul avea la el un rucsac, poliţiştii găsind şi în pădure un rucsac. 

„Cred că nu este el”

Tatăl militarului dispărut spune că trupul ars nu este fiul lui. „Avea alte haine şi rucsacul arăta altfel. L-am rugat pe cel care făcea autopsia să îmi arate dantura pentru că ştiu foarte bine dantura fiului meu. Cred că era altă dantură”, a spus Mihai Raescu. Acesta a mai spus că are convingerea că fiul lui nu este mort. „Ştiu că trebuie ca Gogu să se prezinte la unitate până joi şi cea mai mare bucurie a noastră este să apară el la lucru”, a mai spus Mihai Raescu.

Teste ADN

Poliţia a prelevat probe pentru a efectua teste ADN care să tranşeze clar posibilitatea ca trupul ars găsit în pădure să fie sau nu militarul dispărut. În acelaşi timp au fost solicitate datele de identificare ale sergentului de la unitatea militară, unde există inclusiv fişa dentară a acestuia. 

A pierdut la ruletă banii făcuţi în Irak

Militarul timişorean a dispărut de acasă după ce a pierdut la ruletă banii pe care i-a câştigat în războiul din Irak, alături de Batalionul Scorpionii Galbeni, spune unchiul acestuia. „A fost tot timpul un băiat model, dar nu ştiu ce s-a întâmplat. El a mai jucat şi la 6 din 49, dar nu a câştigat şi probabil a vrut să dea lovitura la ruletă. Avea banii pe care i-a câştigat în Irak, vreo 12.000 de euro şi i-a pierdut”, a declarat reporterilor „Adevărul” Cristi Răescu, unchiul militarului dispărut. Logodnica lui Răescu spune că a găsit în garsoniera iubitului ei telefoanele mobile acestuia, portofelul cu 4.000 de lei şi un bilet de adio. În bilet militarul scrie că a iubit-o foarte mult pe logodnica lui şi a rugat-o să explice părinţilor lui, plecaţi în Italia, ce s-a întâmplat.


Riscă să fie declarat dezertor

Poliţiştii se aşteaptă să îl găsească încă în viaţă pe Răescu.  Până joi militarul dispărut este în concediu de studii. Conform legii penale, dacă acesta nu se prezintă joi la unitate este înregistrat ca absent nemotivat de la datorie. După trei zile de absenţă nejustificată militarul va fi declarat dezertor, riscând până la şapte ani de închisoare dacă este găsit viu şi se constată că nu a avut motive serioase să lipsească. 

Semnalmentele dispărutului

„Semnalmentele dispărutului sunt: 1,78m, 70  kg, ten deschis, păr şaten, tuns scurt,  ochi verzi, buze groase, are o cicatrice sub bărbie.  În momentul dispariţiei era îmbrăcat într-un tricou de culoare albastră cu înscrisul „adidas”, purta blue-jeans trei sfert de culoare albastră şi pantofi tip sport de culoare albă.  În cazul depistării vă rugăm apelaţi 112 sau cea mai apropiată unitate de poliţie”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite