Târgurile, curent în prize pentru afacerile crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţiile cu vânzare sunt soluţia la care au apelat firmele din Vestul ţării, ce s-au lovit de buzunarul subţire al bănăţenilor.

Comercianţii de mobilă, produse electrice şi electrocasnice se plâng de faptul că rămân cu marfa pe stoc şi nimeni nu o cumpără. Vânzările merg din ce în ce mai rău şi oamenii caută diferite soluţii pentru a supravieţui. Multe dintre firmele din Banat participă la târguri şi expoziţii pentru a scoate pe piaţă marfa care nu a fost cumpărată în magazine.

„Sperăm să mai facem ceva vânzări cu expoziţia. De când suntem pe piaţă, participăm la târguri şi vindem mobila de pe stoc la preţ de producător, la care se mai adaugă şi transportul, în rest, niciun câştig”, a spus Marinela Iacab, importator de mobilă.

Discount la pătrat

Reducerile la reduceri sunt o modă la târguri şi tocmai de aceea reprezentanţii firmelor nu ezită să-şi mute standul afară din magazin, preţ de câteva zile. „Vindem produsele cu un discount între 40 şi 60 la sută faţă de preţul recomandat de producător. Al doilea produs îl dau la jumătate de preţ la expoziţii şi la târguri. Trebuie să vindem, pentru că vânzările la produsele noi au scăzut cu 70 la sută”, a spus Gheorghe Velciov, patron de outlet de produse electrocasnice.

Mai multe târguri

Evenimentele de genul târgurilor sau expoziţiilor organizate pentru firme sunt din ce în ce mai apreciate. „Mult mai multe firme sunt interesate să participe la astfel de expoziţii, faţă de anul precedent, din dorinţa de a rezista pe piaţă în bătălia cu competiţia şi cu criza financiară. Asta a dus şi la organizarea unui număr mult mai mare de târguri”, a spus Vladimir Culea, organizator al expoziţiilor de profil.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite