Tânărul care s-a spânzurat era elev la un liceu privat unde nu a luat nimeni Bac-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceul "Ioan Slavici" a avut zero la sută promovabilitate la Bacalaureat 2011
Liceul "Ioan Slavici" a avut zero la sută promovabilitate la Bacalaureat 2011

Ovidiu Erja, avea 17 ani şi era elev în clasa a zecea la Liceul particular “Ioan Slavici” din Timişoara. Elevii acestei şcoli plătesc o taxă anuală de 320 de euro, plus 80 de lei înscrierea.

Elevul găsit spânzurat în căminul Colegiului Tehnic de Vest din Timişoara învăţa la liceul unde în această vară au căzut toţi examenul de Bacalaureat. Ovidiu Erja, de 17 ani, este originar din Suceava, dar era elev în clasa a zecea la Liceul particular “Ioan Slavici”, devenit cunoscut mai de grabă datorită contraperfoamenţei de la bac, niciun elev neputând promova. La Liceul “Ioan Slavici” taxa anuală de şcolarizare este de 320 de euro.

După anunţarea rezultatelor de la Bacalaureat, directoarea Liceului “Ioan Slavici” şi-a dat demisia.

“Cred că directorii liceelor unde s-au înregistrat astfel de rezultate dezastruoase ar trebui să-şi înainteze demisia. Eu nu mai particip de la anul viitor în învăţământ. Are şi vârsta o vină, dar şi din cauza rezultatelor de la Bacalaureat. Directorii care au avut un eşec trebuie să îşi anunţe demisia, de asemenea la fel trebuie să procedeze inspectorii şcolari, dar mai ales ministrul Educaţiei şi Cercetării”, a declarat în vară Victoria Revencu Dobrovolschi, directorul Liceului "Ioan Slavici" din Timişoara.

A fost primul şef al unei instituţii de învăţământ care a făcut acest gest după dezastrul de la Bacalaureat 2011.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite