Timişoara: Tânărul vitezoman care a provocat carnagiul din Banat riscă să fie arestat (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Tânărul vitezoman care a provocat carnagiul din Banat riscă să fie arestat (VIDEO)
Timişoara: Tânărul vitezoman care a provocat carnagiul din Banat riscă să fie arestat (VIDEO)

Claudiu Hauptmann, tânărul de 18 ani acuzat că a provocat accidentul cu şase morţi de săptămâna trecută ar putea merge din spital în arest.

Citeşte şi:

Timişoara: EXCLUSIV Vitezomanul ucigaş a mai fost amendat chiar pe drumul pe care a provocat carnagiul cu şase morţi

Timişoara: EXCLUSIV / Vitezomanul care a ucis şase oameni nu ştie nici după o săptămână că şi-a omorât iubita (VIDEO)

Reşiţa: EXCLUSIV Ce avere au părinţii vitezomanului ucigaş care a provocat carnagiul din Banat

Surse din conducerea Poliţiei Judeţului Timiş au declarat, în exclusivitate pentru reporterii Adevărul din Timişoara, că se studiază posibilitatea propunerii măsurii arestării preventive a lui Claudiu Hauptmann. Reprezentanţii Parchetului au spus că nu exclud această posibilitate, aşteptând o propunere din partea poliţiştilor.

Nu au putut să-l interogheze

Momentan însă ancheta poliţiei este blocată în faptul că tânărul acuzat că a provocat accidentul a fost operat şi nu a fost încă interogat, sub motivul că nu a ieşit din starea de şoc şi este instabil din punct de vedere psihologic. Încercările poliţiştilor de a-i lua o declaraţie lui Hauptmann s-au blocat în faptul că nu poate avea loc o discuţie coerentă cu acesta. Tânărul a fost mutat de la Secţia Neurochirurgie, la Secţia Ortopedie a Spitalului Judeţean şi ieri a suferit o intervenţie chirurgicală foarte complicată pentru repararea fracturilor provocate în accident. Poliţia nu a reuşit să afle prea multe lucruri nici de la Cristian Budaci, al doilea supravieţuitor al accidentului. „Nu ţine minte nimic. Tot ce îşi aminteşte este că urcau podul de la Voiteni şi că ploua”, a spus Constantin Popescu, tatăl lui Cristian.

Poliţia putea să evite tragedia?

Apropiaţi ai victimelor accidentului susţin că, la scurt timp înainte de producerea tragediei, un echipaj al Poliţiei Rutiere Timiş ar fi înregistrat pe aparatul radar maşina Peugeot condusă de Claudiu Hauptmann cu viteză excesivă în localitate. „Avea peste sută dar pentru că ploua nu s-au deranjat să îl oprească. Dacă o făceau poate că nu se mai întâmpla accidentul”, a declarat un apropiat al inginerului din Bocşa decedat în accident. Florin Bolbos, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Timiş, a negat această informaţie. „Noi am avut echipaj radar pe acel drum dar nu a fost înregistrat acest autoturism. Dacă era înregistrat cu viteză excesivă pentru noi era o dovadă în plus care ne ajuta la soluţionarea cazului, dar nu a fost aşa”, a spus Bolbos. 


Şeful Poliţiei Timiş: „A trecut cu viteză legală prin filtrul de poliţie”

„Filtrul de poliţie era acolo însă şi-au semnalizat cu farurile prezenţa radarului şi şoferul cu Peugeot a trecut cu viteză legală prin filtru, înainte de accident”, a declarat pentru Adevărul de Seară Timişoara şeful Poliţiei Timiş, comisarul-şef Săndel Palade. Acesta susţine că Poliţia nu avea cum să evite tragedia de la Birda.

Palade a dat explicaţii pe această temă şi la postul Realitatea TV, unde a confirmat din nou informaţia potrivit căreia Claudiu Hauptmann circulat legal. „Acolo unde a avut loc acel nefericit eveniment, la Birda, individul cu pricina a trecut de filtrul de poliţie şi la 700 de metri de filtrul de poliţie a comis acea tragedie în care a terminat şase oameni. A trecut cu viteza legală prin filtrul de poliţie. Dar gândiţi-că că în 700 de metri, dacă acul i s-a oprit la 130 de kilometri pe oră, cât era turometrul. Acul celui din Espero era de 50 de kilometri la oră. Circula regulamentar şi s-au dus patru vieţi din acea maşină. Şi cele două fete din Peugeot s-au dus. Individul în cauză, un puşti de 18 ani din Reşiţa, omul care mi-a băgat şase morţi în pământ în 2009, a obţinut permisul în aprilie 2009. Din aprilie până când a avut loc tragedia a fost sancţionat de două ori, dintre care o dată pentru viteză. Acel inconştient a călcat pedala de acceleraţie până când a nenorocit acei oameni”, a spus comisarul-şef Palade la Realitatea TV Timişoara. 


„Nu ştiu ce să spun, vă rog să mă înţelegeţi. M-am trezit dintr-un vis într-un coşmar”, Doru Hauptmann, tatăl lui Claudiu

„Băiatul meu nu ştie ce s-a întâmplat cu fetele. I-am spus că sunt internate la Spitalul MIlitar şi că sunt la fel de grav ca el. I-am spus că a fost un accident şi că cei în care au intrat cu maşina nu au supravieţuit. Cristi a spus că nu îşi mai aminteşte nimic doar că urcau podul de la Voiteni şi că ploua”, Constantin Popescu, tatăl lui Cristian Budaci, tânărul care era în maşina condusă de Claudiu.

VIDEO EXCLUSIV: Vitezomanul ucigaş în maşina cu care a provocat carnagiul, înainte de a ajunge la faţa locului echipajele de descarcerare. Înregistrarea a fost făcută de martorii oculari ai accidentului.

 ATENŢIE! IMAGINI ŞOCANTE! Persoanele care sunt sensibile sunt sfătuite să nu privească aceste imagini



VIDEO ŞTIRILE ANALOG TV: Accidentul provocat de Claudiu Hauptmann relatat de posturile TV locale




 



VIDEO ADEVĂRUL: Scena accidentului imediat după ce supravieţuitorii au fost duşi la spital

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite