Tâlharii de 73.000 de lei de la BRD se bucură de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii nu au reuşit să-i prindă pe jefuitorii care şi-au făcut Revelionul cu 73.000 de lei. Achetatorii încearcă în zadar să facă legături cu un jaf similar de la Cluj, controlează camerele de supraveghere şi fondurile rulate prin bancă în ziua jafului.

Jaful de la agenţia BRD din Calea Aradului a rămas o enigmă pentru poliţiştii timişoreni. Deşi şefii Poliţiei Timiş şi cei ai Poliţiei Timişoara au făcut pelerinaj la locul primului jaf armat la o bancă în ultimii 20 de ani, nu au reuşit să aibă piste care să îi ducă pe urmele celor care au jefuit banca cu un pistol de jucărie. „Astăzi urmează să fie audiaţi din nou angajaţii băncii, paznicul, precum şi martorii care au asistat la jaf”, a spus Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Din momentul jafului, martorii şi-au petrecut mai mult timp la declaraţii la poliţie decât la serviciu. Ei au fost chestionaţi de poliţişti imediat după jaf, apoi în ultima zi din 2009, cât şi în prima zi din 2010.  Cu toate acestea, jaful nu a fost soluţionat, iar tâlharii au petrecut noaptea dintre ani cu 73.000 de lei în conturi. Poliţiştii verifică acum dacă spărgătorii nu au legătură cu un jaf similar, comis la sfârşitul anului trecut la Cluj. De asemenea, o firmă din apropierea băncii a depus o mare sumă de bani la sucursala jefuită cu doar câteva ore înainte de atacul armat. Anchetatorii verifică dacă persoane din firma respectivă sau alţi indivizi nu au aflat de suma depusă în bancă.

Camere video oarbe
Camerele video ale băncii nu funcţionau în momentul jafului, pentru că, în zonă, curentul a fost luat cu 24 de ore înainte, iar firma de pază nu a apucat să restarteze sistemul. Poliţiştii verifică firma de securitate care a montat sistemul de supraveghere în bancă. Aceştia se apără invocând că nu au resetat sistemul după pana de curent, iar camerele de supraveghere au rămas oarbe.

Paznicul unităţii BRD, fost militar de profesie, le-a spus poliţiştilor că pistolul cu care a fost pocnit părea de jucărie. Cei doi bărbaţi mascaţi au intrat în bancă în jurul orei 16.00, când în bancă exista un singur client. Au dispărut apoi la volanul unui microbuz albastru, care în goana nebună a lovit două automobile parcate în zonă. Poliţiştii au verificat şi camerele de supraveghere ale benzinăriilor din zonăf, însă nu au găsit nicio pistă credibilă care să îi conducă la agresori.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite