TIMP LIBER: Lansarea filmului “Kapitalism”, întâlnirea broscuţelor la Timişoara, miting aviatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Week-endul se anunţă din plin pentru timişorenii care vor ignora canilula şi preferă să iasă în oraş. Aceştia au la dispoziţie o serie de evenimente care mai de care mai atractive.

Filmul documentar regizat de Alexandru Solomon va fi lansat, vineri, la ora 19.00, în Aula Magna a Universităţii de Vest. Filmul va putea fi vizionat apoi în cinematorgraful Studio, timp de două săptămână.  Alexandru Solomon a lucrat timp de cinci ani la acest documentar. „Am vrut să văd capitalismul prin ochii celor mai puternici şi mai bogaţi oameni din România. Felul în care arată societatea de azi seamănă cu caracterul şi profilul acestor bogaţi. Mă aştept ca lumea să se amuze, să râdă, dar să te pună şi pe gânduri”, a declarat Solomon.

Din 50 au rămas 7

Principiul lui Alexandru Solomon a fost să se apropie cât mai mult de cei şapte actorii principali ai filmului: Dinu Patriciu, Dan Voiculescu, George Copos, Dan Diaconescu, George Pădure, Ioan Niculae şi Gigi Becali. Cu toţii apar într-o serie de  situaţii inedite: acasă, la birou sau în timpul liber.
Doream să petrec mai mult timp cu ei. Iniţial au fost aproape 50 de persoane. Am început să mă văd cu unii. Numărul celor care m-au refuzat sunt mai mari decât cei care au acceptat interviul. Am filmat cu zece, dar în film au intrat şapte”, a declarat regizorul Alexandru Solomon.

Bugetul filmului s-a ridicat la suma de 400.000 de euro, bani de la Centrul Naţional de Cinematografie, TVR, HBO, Arte. “Pentru un film românesc pare mult, dar pentru un film European e o sumă medie”, a mai adăugat Solomon.

Întâlnirea broscuţelor la Timişoara

Peste 60 de colecţionari de VW “Broască” s-au adunat la la Muzeul Satului Bănăţean pentru parade prganizată de Asociaţia VW Kafe Club. Începând de vineri Muzeul Satului Bănăţean adevenit locul de întâlnire al colecţionarilor de maşini VW “Broască” fabricate între 1938 şi 2003. “Sunt maşini care costă de la câteva sute de euro şa câteva mii. Sunt proprietari din toată ţara şi din Ungaria. Este un eveniment destinat toturor mărcilor VW care au motor cu răcire pe aer. Astfel că pe lângă broscuţe sunt şi bus-uri”, a declarat Andrei Dobromir, de la VW Kafe Club.

Paradă în Piaţa Unirii

Sâmbătă, participanţii se vor opri la mitingul aviatic de la Aerodromul Cioca, iar apoi în parcarea de la Iuliu Mall. Maşinile vor ajunge de la ora 17.00 în Piaţa Unirii, unde vor putea fi admirate până în jurul orei 20.00. De aici se vor întoarce la Muzeul Satului, unde va avea loc şi un concert live.

Miting aviatic la aeroportul Cioca

Aerodromul Cioca aflat pe Calea Torontalului va găzdui sâmbătă cea de a patra ediţie a mitingului aviatic din cadrul manifestării „Zilele Euroregiunii Dunărea-Criş-Mureş-Tisa”. La eveniment şi-au anunţat prezenţa şi piloţii lotului naţional de acrobaţie, cât şi cel de paraşutism. Spectacolul aerian va demara vineri, de la ora 10.00, când pe aerodromul Cioca se va desfăşura Campionatul Naţional de aeronave ultrauşoare motorizate dotat cu „Cupa Aerobanat”.

Sâmbătă, spectatorii vor avea parte de două ore de demonstraţii ale piloţilor profesionişti. Startul se va da la ora 11.00, când pe cer îşi vor tura motoarele piloţii lotul naţional de acrobaţie. Spectacolul aerian se va încheia în jurul orei 13.00, cu demonstraţia paraşutiştilor.

Festivalul Street Delivery, pe strada Mercy

De vineri până duminică, strada Mercy va fi îmbrăcată în straie de sărbătoare, pentru cea de a patra ediţie a Street Delivery. Proiectul Fundaţiei Cărtureşti va cuprinde spectacole de jazz, electro şi dans contemporan, fotografie, handmade, jonglerie, jocuri supradimensionate şi diferite campionate. Festivalul demarează de la ora 16.00, cu inaugurarea mini-terasei Cărtureşti şi vernisajul foto „Daydreamers”, de Alexandra Sandu. De la ora 18.00 va avea loc un performance pe caroserie de maşină, iar de la ora 19.00, atelierul de improvizaţie. De la ora 21.00, va avea loc concertul Teodora Enache, Liviu Butoi şi Ionuţ Dorobanţu, iar de la ora 22.00 - proiectii de scurt metraje de la Timishort, iar de la  23.00, party în Cafe Funky.

Mondiale la Iulius Mall

În timp ce în Africa de Sud se desfăşoară mondialul de fotbal, în mall are loc Campionatul Mondial de Premii! Suporterii pot să vizioneze de vineri toate meciurile pe ecranul gifant montat în foodcourt şi pot câştiga unul din cele peste 1.400 de premii.

Traviata la Opera Română

Iubitorii de operă au posibilitatea să urmărescă, duminică, de la ora 19.00, Traviata, de Giuseppe Verdi. Spectacolul are loc pe scena Operei Naţionale Timişoara. Biletele pot fi cumpărate la preţul de 20 lei.

Rock la Casa Studenţilor

Trupele rock BIO, Opus şi Kultika pot fi urmărite în concert live, vineri seara, la Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara. Concertul va începe de la ora 21.00, iar preţul biletului este de 10 lei.

Festival de teatru german


Tot vineri va începe cea de a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Tineret de limbă germană are loc în acest an în perioada 11-16 iunie. În prima zi, de la ora 18.00, în sala Teatrului German, are loc “Shaking Shakespeare”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite