TIM Rock, cel mai important festival underground de pe timpul lui Ceauşescu, va reînvia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afiş al festivalului TIM Rock din 1984
Afiş al festivalului TIM Rock din 1984

Rockerii din Timişoara resimt absenţa din peisaj a unui festival de profil şi au decis să se unească pentru a pune la cale festivalul TIM Rock. Evenimentul va avea loc în perioada 6-8 iunie, la Muzeul Satului Bănăţean

Festivalul TIM Rock a apărut în 1981, într-o perioadă în care, în România, manifestările underground erau pe cale de dispariţie. Deşi mai existau câteva evenimente de gen, niciunul nu putea purta în titulatură cuvântul “rock”. Festivalul de la Timişoara a fost singurul de acest gen în aceea perioadă de tristă amintire, în care securiştii şi miliţienii alergau cu foarfece să îi tundă pe rockeri.

Primele ediţii ale Festivalul TIM Rock s-au desfăşurat la “groapă”, pe terenul fostei baze sportive CFR, iar apoi s-a mutat în Parcul Rozelor şi în grădina de vară a cinematografului Capitol, ultima ediţie fiind organizată în 1988.

În anii aceia, după plecarea celor de la Phoenix, acest festival a umplut un gol. Cam disparuse şi Cenaclul, deci TIM Rock era singura gură de oxigen de asemenea anvrgură din zona asta a ţării. A fost la vremea respectivă, cred, cel mai important eveniment de gen din România”, a spus Marius Giura, directorul Fundaţiei Culturale Jazz Banat, care s-a implicat în organizarea evenimentului.

Pe scena din Muzeul Satului Bănăţean

Festivalul TIM Rock 2012 se va desfăşura între 6-8 iunie, la Muzeul Satului Bănăţean. “Initiaţiva aparţine rockerilor din Timişoara, care resim absenţa din peisaj a unui festival rock în Timişoara, care să contribuie la revitalizarea apetitului pentru rock a publicului din oraş. Muzicienii sunt nemultumiţi de faptul că la concertele de club se strâng foarte puţini spectatori. Acest festival e parte a unei mişcări de recucerire a pieţei locale”, a mai declarat Marius Giura.

Lista trupelor care vor concerta la TIM Rock este foarte mare şi nu a fost încă definitivată. Printre cei care vor participa se pot numi formaţiile Stepan Project, Mircea Baniciu &Friends, Survolaj, Cargo, Bio, Implant Pentru Refuz, Pandora, Chiroptera, Egocentrics, Abra, Locatarii, Celelalte Cuvinte, iar lista continuă. Există discuţii avansate şi cu trupe din străinătate, susţin organizatorii.

În acest moment, organizatorii caută finanţare din partea sponsorilor şi a autorităţilor locale.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite