Sute de timişoreni au încheiat postul Crăciunului la slujba de la biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Credincioşii au participat la slujba de la Catedrala Mitropolitană
Credincioşii au participat la slujba de la Catedrala Mitropolitană

Bănăţenii credincioşii au început dimineaţa din prima zi de Crăciun la biserică. Toate lăcaşele de cult din Timişoara au fost pline de persoane care au sărbătorit, împreună, Naşterea Domnului Isus Hristos. Catedrala Mitropolitană din centrul oraşului a fost neîncăpătoare.

Credincioşii ortodocşi, romano-catolici sau greco-catolici au încheiat postul cu rugăciuni la slujba din prima zi de Crăciun, închinată Naşterii Domnului. Pe lângă slujba specială, susţinută de sobor de preoţi, credincioşii au cântat şi colinde şi şi-au spus urări. În Timişoara, bisericile din cartierele mici au fost pline, la fel şi Catedrala Mitropolitană sau Domul Catolic. Copiii au fost cei mai fericiţi la slujba de astăzi pentru că au primit şi pachete cu dulciuri şi fructe. În lăcaşele de cult mai mici, din cartierele mărginaşe s-au pus în scenă şi mici piese de teatru, organizate de copiii. Aceştia s-au pregătit cu mult timp înainte să vestească Naşterea Domnului.
După slujba de la biserici, bănăţenii au mers spre case unde au sărbătorit Naşterea Domnului cu familia. Masa îmbelşugată, plină de produse şi preparate tradiţionale îi adună pe toţi membrii familiei laolaltă. La sate, prânzul de prima zi de Crăciun începe cu colinde şi urări de fericire, sănătate şi belşug.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite