Surprize la Spitalul Judeţean: nu se mai fac internări şi nu mai sunt bani de medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Datoriile ar putea duce la închiderea spitalelor
Datoriile ar putea duce la închiderea spitalelor

Spitalul Judeţean din Timişoara e îngropat în datorii, iar conducerea nu mai are bani nici pentru salarii şi nici pentru internări. Cu gândul că nu le vor fi virate salariile, medicii şi personalul auxiliar se gândesc deja la o grevă. Cei mai afectaţi de lipsa banilor sunt tot bolnavii, a căror internare va fi refuzată pentru că nu mai există medicamente.

Colapsul financiar îngroapă Spitalul Judeţean din Timişoara. Din această dimineaţă, unitatea sanitară mai are zero lei în conturi, iar şansele de a mai primii fonduri de la Ministerul Sănătăţii sunt zero. "În cazul în care situaţia se va menţine vom fi nevoiţi să internăm doar cazurile grave pentru operaţii. Ceilalţi pacienţi a căror stare poate fi amânată şi insistă să fie trataţi vor beneficia de un sistem de coplată şi îşi vor plăti cele necesare pentru tratament" a explicat situaţia Gheorghe Nodiţi, directorul Spitalului Judeţean din Timişoara.

Singura speranţă a celor din conducerea spitalului ar fi ca Ministerul Sănătăţii să îşi plătească datoriile mai vechi pe care le are faţă de Judeţean, dar până acum nu se arată niciun semn de plată a sumelor datorate.

"Este trist că s-a ajuns aici acum, în prag de sărbători. În cazul în care nu vor fi plătite salariile angajaţii nu vor sta cu mâinile în sân. Le-au pregătit şi ei o surpriză celor din conducere şi sunt sigur că îi vor taxa pentru asta", a spus Adrian Negoiţă, preşedintele CNSLR Frăţia.

CITEŞTE ŞI:

Statul vrea să-l trimită la muncă deşi e imobilizat la pat și e hrănit cu linguriţa

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite