Surpriza zilei la expoziţia de arme: reprezentaţie de scrimă în Muzeul de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sportivii au făcut o demonstraţie de măiestrie
Sportivii au făcut o demonstraţie de măiestrie

Sportivii de la secţia de scrimă a Clubului Sportiv Politehnica le-au arătat vizitatorilor epoziţiei „Pe viaţă şi pe moarte” cum se folosesc armele albe în sport. Copiii s-au putut bucura şi ei de săbiile pe care le-au putut atinge şi chiar au putut să simuleze o luptă cu prietenii lor.

Săbiile au fost scoase din teacă sau date jos de pe panoplii astăzi, la Muzeul de Artă din Timişoara, în cadrul expoziţiei „Pe viaţă şi pe moarte”. Elevii de la secţia de scrimă a Clubului Sportiv Politehnica le-au arătar vizitatorilor, majoritatea copii, cum se folosesc . Tinerii au dat o reprezentaţie de măiestrie, după care copiii au fost invitaţi să îşi pună măştile. Pe lângă armele sportive de scrimă, a fost dată şi o reprezentaţie de sabie, cu arme adevărate.



Copiii au fost învăţaţi cum să pareze loviturile şi să atace cu armele albe. Supriza de astăzi nu este singura oferită de organizatorii expoziţiei „Pe viaţă şi pe moarte”. Timişorenii pot admira arme albe vechi de sute de ani, dar şi armuri. „Aştept această expoziţie de 20 şi ceva de ani. Avem în colecţie foarte multe lucruri. Vom mai scoate la iveală şi alte arme albe aflate în patrimoniu. Iar următoarea expoziţie va fi cu arme de foc”, a spus Leopold Ciobotariu, directorul Muzeului Banatului. Expoziţia se încheie în 21 februarie.



Săptămâna viitoare va avea loc o nouă reprezentanţie, de această dată de spadă, când luptătorii le vor demonstra vizitatorilor cum se mânuiesc armele.

image
Demonstratie scrima
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite