Suporterii lui Poli au lansat spre cer candele în memoria martirilor Revoluţiei GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporterii echipei Poli, la comemorarea eroilor Revoluţiei din 1989
Suporterii echipei Poli, la comemorarea eroilor Revoluţiei din 1989

Tradiţionalul marş organizat de galeria echipei Poli Timişoara a început la Catedrala Mitropolitană şi s-a încheiat la Cimitirul eroilor, cu depuneri de coroane.

Peste 200 de tineri din galeria echipei Poli Timişoara s-au adunat în această seară în faţa Catedralei, pentru tradiţionalul marş al tăcerii. Timişorenii marchează astfel an de an ziua de 17 decembrie şi aduc un omagiu celor care s-au jertfit la Revoluţie. Frigul pătrunzător i-a făcut pe unii mai comozi să nu mai iasă din casă, însă cei care au participat la marş au reuşit să atrtagă atenţia prin originalitate.
Din păcate e foarte puţină lume. În fiecare an suntem mai puţini. Observ că încep să lipsească cei care i-au cunoscut pe unii din cei care au murit acum 21 de ani. Dar înbucurător este că sunt prezenţi mulţi care nici nu erau născuţi în 1989. Ne şi punem întrebarea dacă a meritat să moară acei oameni. Poate pentru libertatea de exprimare, dar nu şi pentru ca unii să se îmbogăţească”, a declarat Paul Prodana, liderul galeriei Commando Viola.



Vezi galerie foto cu marşul suporterilor

Candele pentru sufletul celor morţi

Suporterii au străbătut centrul cu steaguri tricolore, strigând lozici precum: „Libertate”, „Cinste lor, eroilor”, „Păcat de sângele vărsat”, „Iliescu vinovat, pentru sângele vârsat” şi „Timişoara”. În faţa Operei, tinerii s-au oprit pentru momentul serii. Aceştia au lansat în aer lampadare speciale, care au luminat cerul. „Am venit să ne amintim de cei care au murit pentru libertatea noastră. Suntem aici pentru că nu am uitat. Chiar dacă suntem puţini”, a declarat Florin Buliga, un alt participat la marş.



Trebuie mereu să venim cu ceva nou în fiecare an. Aceste candele reprezintă un simbol. Este lumina din sufletul celor care au murit aici în Piaţa Victoriei. Chiar dacă mulţi au preferat să stea acasă, din cauza stresului de zi cu zi, noi suntem aici. Noi ne întrebăm pentru ce s-a murit. Şi dacă a meritat”, a declarat Emanuel Cernescu, liderul Asociaţiei „Druckeria”.



Coroane la Monumentul Eroilor

Din Piaţa Victoriei, marşul a continuat spre Muzeul „Memorialul Revoluţiei”, unde suporterii au fost aşteptaţi de Traian orban, directorul instituţiei. După ce s-au rugat în altarul asociaţiei, fanii s-au deplasat la Cimitirul Eroilor, unde au depus coroane la Monumentul Eroilor.  

Catedrala Mitropolitană în decembrie 2010
Suporterii echipei Poli, la comemorarea eroilor Revoluţiei din 1989
Suporterii echipei Poli, la comemorarea eroilor Revoluţiei din 1989
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite