Suporterii croaţi de la Dinamo Zagreb au provocat scandal anul trecut la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidentele dintre croaţi şi timişoreni au fost sângeroase
Incidentele dintre croaţi şi timişoreni au fost sângeroase

Responsabilii cu menţinerea ordinii la meciul Dinamo Bucureşti - Hajduk Split au toate motivele să se teamă de croaţi. Anul trecut, "Bad Blue Boys" (BBB) de la Dinamo Zagreb au căutat şi au găsit scandal la Timişoara.

Dintre cei aproximativ 600 de fani croaţi care au poposit toamna trecută în oraşul de pe Bega, aproape 200 au venit "chitiţi" pe scandal, spărgând sticle în zonele centrale ale oraşului şi agresând verbal sau chiar fizic trecătorii. Când au dat peste grupuri compacte de suporteri timişoreni, lucrurile au degenerat. Aproape 100 de fani Dinamo Zagreb au petrecut seara la sediul jandarmeriei, dar nici alb-violeţii nu au scăpat, fiind date amenzi de ordinul miilor de lei. Fanii timişoreni au acuzat ulterior forţele de ordine pentru lipsa de reacţie la evenimentele din oraş şi de pe stadion.

Bad Blue Boys au provocat incidente şi pe stadionul "Dan Păltinişanu", înainte şi în timpul partidei, astfel că Dinamo Zagreb a fost penalizată de UEFA cu trei puncte, iar meciul retur, de la Zagreb, s-a jucat cu porţile închise. Grup înfiinţat în 1986, BBB este recunoscut în toată Europa pentru actele de violenţă comise, iar rivalii de la "Torcida Split" nu sunt cu nimic mai prejos.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite