Super radarele Poliţiei Timiş au făcut 17.000 de victime printre timişoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 17.000 de abateri de la normele rutiere au fost înregistrate de radarele inteligente ale Poliţiei Rutiere Timiş. Bilanţul face referire la primele şase luni ale anului.

Oamenii legii spun că aparatele au fost folosite exclusiv pentru reducerea numărului de accidente rutiere cu urmări grave şi pentru siguranţa tuturor participanţilor la traficul rutier. Astfel, poliţiştii timişeni au acţionat zilnic pe raza judeţului. Au fost aplicate 17.992 sancţiuni contravenţionale, din care 11.467 sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1.803 sancţiuni pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 396 sancţiuni pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, 347 sancţiuni pentru neacordare prioritate pietoni, 152 sancţiuni pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii autoturismului, 116 sancţiuni pentru nerespectarea semnificaţiei culorii semaforului, 70 sancţiuni pentru opriri/staţionări neregulamentare şi alte abateri de la normele rutiere în vigoare.

De asemenea, au fost ridicate 1.347 permise de conducere, din care 396 permise pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea, 347 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 342 permise pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 116 permise pentru nerespectarea semnificaţiei culorii semaforului şi 146 permise de conducere pentru alte abateri de la normele rutiere.

"Primul obiectiv al radarelor este reducerea numărului de accidente. Nu urmărim să îndeplinim vreun plan de amenzi", a spus, pentru Adevărul de seară Timişoara, Marinela Apostolache.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite