Super-radarele poliţiei prind vitezomani pe bandă rulantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele şase luni din 2010, poliţiştii din regiunea de Vest au ieşit la vânătoare de şoferi. Amenzile date în judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Bihor însumează mai bine de trei milioane de euro la bugetul statului.

Radarele inteligente continuă să îi pedepsească pe şoferii care încalcă legea, dar şi vechile radare, aflate de ani buni în posesia poliţiei rutiere, atrag zilnic sute de milioane de lei la bugetul statului.

Timiş: peste zece mii de vitezomani

În judeţul Timiş s-au înregistrat cele mai multe abateri de la normele rutiere, dar nici judeţele vecine nu stau mai prost la numărul de sancţiuni raportate la Bucureşti. Peste 17.000 de abateri au fost înregistrare în Timiş, mai toate fiind de natură contravenţională. Din statisticile Inspectoratului de Poliţie Timiş rezultă că cele mai multe sancţiuni au fost acordate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11.467 la număr.


FOTO: Cel mai grav accident, soldat cu şase morti, s-a produs din cauza vitezei excesive, şoferul de 19 ani circula cu 160 de kilometri pe oră pe ploaie torenţială (click pe poză pentru galerie foto)

Liceanul de bani gata care a ucis şase oameni cere Curţii Supreme să fugă cu tot cu proces

Şase oameni şi-au pierdut viaţa în urma accidentului provocat de vitezomanul Claudiu Hauptmann

Vor să reducă accidentele

„Primul obiectiv al radarelor este reducerea numărului de accidente. Nu urmărim să îndeplinim vreun plan de amenzi. Conducătorii auto trebuie să înţeleagă faptul că menirea acestor autospeciale este siguranţa cetăţeanului. Noi aplicăm legea şi avem grijă de ea“, a spus Marinela Apostolache, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Timiş.

Arad: 261 de şoferi au ajuns pietoni

În judeţul Arad, radarele mobile au sosit în luna februarie şi au început să fie utilizate din luna martie. Acest fapt nu i-a împiedicat pe poliţişti să acorde aproape 8.000 de contravenţii, mai mult de jumătate fiind legate de depăşirea vitezei legale. În aceeaşi perioadă au fost suspendate 261 de permise de conducere pentru abateri de la regimul circulaţiei. „Aceste tipuri de radare mobile sunt foarte importante pentru derularea de activităţi de prevenţie. Scopul lor nu este acela de a ajuta la aplicarea a cât mai multe amenzi, ci de a preveni eventualele accidente rutiere, tragediile”, a declarat Adrian Lile, şef serviciu Poliţia Rutieră Arad.



În Timiş, cele mai puţine amenzi au fost scrise pentru opririle sau staţionările neregulamentare, în Caraş-Severin pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, iar în Hunedoara pentru neacordarea priorităţii către pietoni. În fiecare dintre cele cinci judeţe din vestul ţării, în primele şase luni ale acestui an, au fost ridicate, în medie, 1.000 de permise de conducere. Oamenii legii spun că acţiunile vor continua şi în viitor.

Topul amenzilor din Vestul ţării


Într-un clasament al numărului de sancţiuni, judeţul Timiş conduce detaşat cu 17.000 de sancţiuni. Pe locul doi se află Bihorul, cu aproape 16.000 de sancţiuni. Locul trei este ocupat de Huneodara cu 10.000 de amenzi, iar pe cinci se află Aradul, cu 8.000 de procese verbale. Pe ultimul loc este Caraşul, cu 5.700 de amenzi. Valorea amenzilor se ridică la trei milioane de euro.

image

Prin aceste radare nu urmărim să îndeplinim vreun plan de amenzi.
Marinela Apostolache, purtătoare de cuvânt IPJ Timiş

Economie
Banii strânşi de pe urma sancţiunilor ajung la bugetul de stat

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite