Supărare mare printre bugetarii din Timiş: nu primesc prime sau sporuri de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Funcţionarii publici se aşteptau la prime de sărbători
Funcţionarii publici se aşteptau la prime de sărbători

Angajaţii principalelor instituţii ale statului află astăzi dacă primesc sau nu prime din partea statului. Cu salariile tăiate şi rămaşi fără sporuri, funcţionarii publici speră ca măcar prima de Crăciun să le mai aline sărăcia, dar liderii de sindicat spun că actualele sărbători vor fi cele mai sărace.

Dacă înainte de criză, bugetarii primeau din partea statului prime echivalente cu un salariu întreg, anul acesta, de sărbători, masa va fi mai goală ca niciodată. Situaţia este valabilă atât în zona instituţiilor cu profil medical, dar şi la instituţiile unde se strâng bani mulţi după plata de impozite şi taxe. "Nu vom primi nici un fel de primă sau cadou de sărbători. Nu s-a pus în discuţie aşa ceva. Sunt vremuri grele şi s-au decis că neacordarea acestor prime ar ajutora bugetul", a spus Lăcrămioara Condea, ofiţer de presă al Primăriei Municipiului Timişoara.

Situaţia este şi mai gravă la Spitale, unde pe lângă neacordarea de prime şi de salarii, salariaţii sunt la un pas să nu îşi mai primească nici măcar salariile. "Este trist că s-a ajuns aici acum, în prag de sărbători. În cazul în care nu vor fi plătite salariile angajaţii nu vor sta cu mâinile în sân. Le-au pregătit şi ei o surpriză celor din conducere şi sunt sigur că îi vor taxa pentru asta", a spus Adrian Negoiţă, preşedintele CNSLR Frăţia.

Nu toate instituţiile au anunţat dacă angajaţii lor vor fi recompensaţi cu prime de sărbători.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite