Subprefectul de Timiş: „Mi-e ruşine. Timişoara se bucureştenizează. Banii de dezvoltare se împart strict politic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Implicat de 12 ani în administraţie, subprefectul de Timiş, Zoltan Marossy, a declarat ,astăzi, că judeţul Timiş se confruntă cu o premieră negativă: banii de la Consiliul Judeţean se împart exclusiv pe criterii politice.

Subprefectul de Timiş, Zoltan Marossy a arătat astăzi că în judeţul Timiş sunt mari probleme în stabilirea limitelor de proprietate a terenurilor agricole. În acest sens, Prefectura Timiş a fost şi implicată într-un proiect de voluntariat, desfăşurat în comuna Livezile. Proiectul a confirmat că sunt probleme mari în acest domeniu, iar situaţia l-a făcut pe Marossy să solicite la Consiliul Judeţean Timiş ca în proiectul de buget din acest an, să fie prevăzuţi bani şi pentru stabilirea limitelor de proprietate. Subprefectul a fost, însă, trimis la plimbare de politicienii care compun majoritatea în Consiliul Judeţean.

„Mi-e ruşine”

Subprefectul a ieşit public şi a povestit ce a păţit în momentul în care a propus bani pentru stabilirea limitelor de proprietate. „În 2012 se întâmplă o premieră pentru care mi-e ruşine. Banii de dezvoltare locală se împart strict pe criterii politice. Solicitarea mea a primit zâmbete şi atât. Această premieră nu mă face deloc mândru. Azi-mâine, Timişoara se bucureştenizează. Întodeauna am fost mândri că aici, indiferent de cine este la putere, ne-am putut înţelege. Acceptam să mi se spună că nu sunt bani pentru acest capitol, dar nu să îmi spună să nu ne băgăm. Este prima oară când se taie aşa. Dacă se face o dată, asta cere revanşă, revanşa aduce supărare, care escaladează. La nivelul de civilizaţie al unui judeţ cu atâtea facultăţi, care este aşa de aproape de Europa Centrală, a cărui cetăţeni îşi fac concediile în centrul Europei, nu ar trebui să lucreze ca în Grecia”, a spus Zoltan Marossy.

Subprefectul a mai spus că până acum, banii se împărţeau în baza unor decizii politice, dar se ţinea cont de anumite criterii. Spre exemplu, partidul cu filială puternică în Timişoara susţinea direcţionarea banilor aici, formaţiunile cu susţinere în mediul rural luptau pentru alocarea unor fonduri la sate şi toată lumea era mulţumită. „Asta era acceptabil, dar nici să nu îţi baţi capul pentru a vedea despre ce criteriu este vorba, pe motiv că banii se împarte în alte birouri decât cele de la Consiliul Judeţean, asta este inacceptabil”, a mai spus Marossy.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite