Subpasaj pentru maşini în faţa Operei din Timişoara: circulaţia va fi deschisă în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modelul de subpasaj din centrul Timişoarei este copiat după o lucrare asemănătoare de la Paris.

Primarul Nicolae Robu a anunţat că a început studiul de fezabilitate pentru subpasajul din Piaţa Victoriei. Conform edilului şef al Timişoarei, maşinile vor putea circula în pasaj începând din 2013.

„Este o lucrare extrem de importantă, aşa că se va realiza foarte repede. În 2013 va fi inaugurat subpasajul. Am revenit de la Paris, unde am şi făcut fotografii într-un loc asemănător. Unii spun că nu există lungime suficientă pentru realizarea subpasajului. Ei bine, soluţi există. Nu va fi pentru camione şi autobuze, ci pentru maşini, jeep-uri şi microbuze. Pentru asta, doi metri sunt suficiente, iar o pantă este foarte uşor de realizat”, a declarat Nicolae Robu.

Subpasajul va elibera fluxul de trafic de pe strada Vasile Alexandri şi Lucian Blaga.

Toate maşinile care vin de pe Bulevardul Republicii intră pe aceste străzi, pentru a putea ajunge în zona liceului MIU. Trebuie să găsim un traseu alternativ, pentru că dorim ca aceste străzi să devină pietonale”, a mai spus Robu.

Subpasajul aparţine patronilor „acvariului” din Piaţa Victoriei, care va dispărea în cel mai scurt timp, conform promisiunilor primarului Robu.

„În acest subpasaj se va putea face şi o parcare, până în zona de sub ceas. Se poate înlocui astfel şi parcarea de suprafaţă de la Modex”, a mai spus Nicolae Robu.

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite