Studii pentru asfalt cauciucat şi hartă cu zonele radioactive din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asfaltul folosit în această iarnă la reparaţii nu a ţine mai mult de o lună
Asfaltul folosit în această iarnă la reparaţii nu a ţine mai mult de o lună

Suma alocată spaţiilor verzi în acest an a scăzut cu un milion de euro. Anul trecut municipalitatea a dat pentru parcuri şi spaţii verzi peste 3,5 milioane de euro. În acest an suma este de 2,6 milioane de euro. Alţi bani vor merge în studii pentru asfalt cauciucat şi radioactivitate.

Principala investiţie în materie de parcuri se va face în 2010 la Parcul Copiilor din Timişoara. După ani de zile de scandaluri, parcul, un simbol al oraşului va intra în sfârşit în lucru. Proiectul prevede modernizarea lui pe diferite categorii de spaţii de joacă: zona apelor, a zborului sau a jocurilor pe iarbă. Pentru lucrările de la Parcul Copiilor, municipalitatea a prevăzut un milion de euro.

Citeşte  şi:

Unde se duc banii timişorenilor în 2010
Primăria investeşte peste 1,5 milioane de euro în „achiziţii mijloace de transport”

O sumă importantă, peste 350.000 de euro, va fi alocată pentru o clădire multifuncţională la Grădina Zoologică, unde copiii de la şcolile din Timişoara vor putea ţine ore de biologie practice. Primăria mai dă bani şi pentru terminarea lucrărilor de la Parcul Poporului, unde se vor aloca peste 200.000 de euro.

Pentru Parcul Botanic şi Parcul Rozelor se dau câte 25.000 de euro, în timp ce Parcul Justiţiei primeşte aceeaşi sumă de 25.000 de euro. Direcţia de Mediu nu renunţă la „Staţia de compostare a deşeurilor vegetale” care costă 9 milioane de euro. Pentru acest an este programată reactualizarea studiului de fezabilitate, proiectul tehnic şi planul urbanistic zonal, pentru care primăria alocă 62.000 de euro.

Asfalt cu cauciuc pentru zgomot redus


Primăria mai dă 12.000 de euro şi pentru un studiu care să arate dacă folosirea asfaltului cauciucat reduce zgomotul în oraş. Alte 8.000 de euro sunt folosite pentru un studiu care să arate radioactivitatea apelor. „Studiul pentru conservarea biodiversităţii” costă primăria peste 200 de milioane de lei vechi. Municipalitatea vrea să realizeze şi două hărţi, una cu zonele metalelor grele şi una cu zonele radioactive. Ambele hărţi costă 35.000 de euro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite