EXCLUSIV Studenţii măcelari de la Medicină nu au voie să muncească în afara puşcăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carmen Bejan şi Sergiu Florea, ambii de 21 de ani, care au ucis şi tranşat un rom în căminul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara, nu au voie să muncească în afara puşcăriei, pentru că nu au fost condamnaţi definitiv.

Drumul scurt de la pocăinţă la prostituţie al studentei măcelare de la Medicină

Sergiu Florea munceşte interesul locului de deţinere, în bucătăria Penitenciarului Timişoara, unde se găteşte mâncare pentru cei 1.000 de deţinuţi. Studentul ucigaş ascultă instrucţiuniile bucătarului şef şi curăţă cartofii sau face munca brută la spălatul vaselor. El a depus o cerere ca să lucreze în afara penitenciarului, însă nu poate face acest lucru decât după o sentinţă definitivă şi irevocabilă.

De ce studenta măcelară de la Medicină nu şi-a turnat iubitul ucigaş după tranşarea romului?

Carmen Bejan s-a înscris la un serviciu de educaţie pentru a-i învăţa alfabetul pe deţinuţii încarceraţi în Penitenciarul din Arad care nu ştiu să scrie şi să citească. "În medie cheltuim pe lună aproximativ 1.700 de lei pentru un deţinut. Suma poate varia în funcţie de câte înfăţişări are în faţa instanţei de judecată, de ce medicamente trebuie să-i cumpărăm, dacă e nevoie, sau dacă avem alte cheltuieli neprevăzute", a declarat Eduard Magold, purtător de cuvânt la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad.

Studentul măcelar de la Medicină: „Dumnezeu m-a scăpat de moarte ca să spun adevărul despre crimă”

Constantin Andronache, care a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru că a înjunghiat un bărbat, este încarcerat în Penitenciarul Timişoara, şi merge la muncă. El spune că astfel îi trece timpul mai repede şi uită pentru câteva momente de condamnarea grea. Andronache a adus acest argument în motivarea prin care solicită reducerea pedepsei de 18 ani, pe care o consideră exagerată.

Criminalul care a trecut doi romi prin cuţit în ritm de manele cere eliberarea



„Merg la muncă în construcţii, cu restul deţinuţilor, ca să treacă mai repede timpul. Nu mi-e teamă de muncă, doar de timpul care trece prea încet. Zilele de muncă îţi reduc zilele de închisoare, la final mai primesc şi bani, aduc bani şi puşcăriei, că altfel risc să o iau razna, dacă stau în celulă"
, a declarat Constantin Andronache. Individul a înjunghiat un bărbat, pentru că victima asculta muzica prea tare, după ce o noapte întreagă a terorizat cu manele ascultate la maximum la o petrecere în Calea Şagului.

Constantin Andronache vrea în libertate ca să îşi crească cei trei copii

„Un deţinut are alocată suma de 1.600 de lei pe lună, dacă luăm în calcul bugetul. Aici intră toate clheltuielile: hrană, pază, transport, curen sau educaţie. Unii dintre ei vor să muncească alţii nu, e opţiunea fiecăruia", a spus subcomisarul Florin Şerpe, şeful Penitenciarului Timişoara.

Doar o treime dintre cei 1.000 de deţinuţi ai Penitenciarului Timişoara muncesc. 200 dintre ei lucrează în afara puşcăriei, pentru firme private, iar banii revin închisorii. Alţi 100 de puşcăriaşi lucrează pentru penitenciar, la bucătărie sau întreţinere.

Cele mai sinistre şi ciudate crime din Banat

Afaceristul măcelărit cu pistolul în mână

Romul ucis şi tranşat în căminul de la Medicină

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite