Studenţii din Timişoara vor consuma produse de tip fast-food în ciuda taxei pe calorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii din Timişoara nu cred că taxa pe fast-food îşi va atinge scopul
Studenţii din Timişoara nu cred că taxa pe fast-food îşi va atinge scopul

Majorările de  preţuri cauzate de taxa pe fast-food vor afecta buzunarele şi aşa pe jumătate goale ale studenţilor timişoreni. Cu toate acestea, tinerii nu sunt dispuşi să renunţe la stilul lor de viaţă.

Produsele de tip fast-food reprezintă baza alimentaţiei pentru cei mai mulţi studenţi din Timişoara. Majoritatea au un stil de viaţă alert şi o viaţă socială activă şi dinamică. Astfel că în fereastra dintre două cursuri sau la finalul unei zile pline şi stresante, rareori se întâmplă să ajungă în camera de cămin să îşi gătească ei înşişi un fel de mâncare sănătos. De cele mai multe ori, se opresc la primul chioşc cu sandvişuri pe care îl întâlnesc în cale. În plus, nimic nu potoleşte foamea mai bine decât o şaorma fierbinte savurată în miez de noapte, după multe ore de dans şi distracţie. Iar tentaţiile există peste tot în jurul lor: întregul complex studenţesc este presărat cu chioşcuri şi restaurante în care domnesc exact aceste alimente vizate de noua taxă introdusă de Ministerul Sănătăţii.

Nu îi sperie scumpirile

Deşi bursele de studiu sunt mici, iar joburile bine plătite sunt extrem de rare în rândul studenţilor, aceştia nu cred că scumpirea produselor pe care ei le consumă aproape zilnic îi va determina să renunţe la ele. „Eu nu cred că taxa asta va reduce consumul produselor fast-food", a spus Ghenghea Călin, în vârstă de 19 ani, student la Universitatea Politehnica din Timişoara.

image

De aceeaşi părere este şi prietenul său, Larian Octavian, în vârstă de 19 ani. „Va fi al fel ca şi cu ţigările. Oamenii vor scoate mai mulţi bani din buzunar ca să le cumpere. Dar nu va renunţa nimeni", a spus tânărul student.

image

Nu există alternative

Determinarea studenţilor de a continua să consume acest tip de produse în pofida majorării preţurilor nu este acuzată doar de p referinţă exagerată pentru acest gen de mâncare, ci şi de lipsa unor alternative viabile. „Mie taxa asta mi se pare o prostie. Şi ce să mâncăm? La cantină se mai găseşte şi altfel de mâncare, dar nu e aşa bună. Nu prea merge nimeni", a spus Daniela Lăudat, în vârstă de 22 de ani, studentă în anul IV la medicină.

image

În plus, nu toţi studenţii primesc mâncare de acasă sau au în camere condiţiile necesare ca să îşi gătească singuri. „ S-au obişnuit deja să consume astfel de produse. Ce să facă, să-şi gătească în camere? Nu au nici timp şi nici nu sunt condiţii peste tot. Iar cantina este doar una şi acolo nu se înghesuie nimeni", a spus Marius Lăcătuş, angajat la unul dintre restaurantele de tip fast-food din complexul studenţesc.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite