Incendiu la Universitatea de Vest: fumul din laborator i-a scăpat pe studenţi de examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două autospeciale ale pompierilor au intervenit pentru lichidarea incendiului
Două autospeciale ale pompierilor au intervenit pentru lichidarea incendiului

Un incendiu izbucnit, în această după-amiază, la parterul Universităţii de Vest din Timişoara a dur la paralizarea orelor. Studenţii au fost cei care au simţit miros de fum şi au sunat disperaţi la 112. Tinerii au fost evacuaţi, iar examenele la care aceştia luau parte au fost anulate. În urma incendiul,ui un laborator a fost mistuit.

La câteva minute după ora 15, mai mulţi studenţi care luau parte la un laborator de informatică au simţit un miros puternic de fum. De îndată, profesorii i-au evacuat pe studenţi, iar informaţia că în cadrul Universităţii are loc un incendiu a ajuns şi la 112. Două autospeciae ale pompierilor au fost trimise la faţa locului, alături de un echipaj de jandarmi şi o unitate SMURD.

image

Incendiu a mistuit un laborator de informatică, aflat în plin proces de modernizare, situat la parterul universităţii. În încăpere se aflau mai multe materiale plastice şi diluaţi. Se pare că incendiul a pornit de la un tablou electric, iar angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Banat" au avut nevoie de aproximativ jumătate de oră pentru a lichida incendiul.

Studenţii au fost evacuaţi

În total, mai bine de 100 de persoane au fost evacuate, iar cursurile au fost anulate. Cei mai fericiţi au fost studenţii care aveau examene în momentul incendiului, testele fiind reprogramate pentru alte zile. Pagubele materiale sunt minime, iar nici un student nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite