Studenţii bănăţeni devin specialişti într-un laborator IBM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tineri care studiază domeniul informaticii vor lucra într-un laborator nou cu softuri dezvoltate de specialişti IBM. Studiul şi munca de cercetare va fi o plăcere pentru tinerii informaticieni de la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.

Corporaţia IBM Romania a investit în tinerii de acolo, oferindu-le un laborator de dezvoltare software în care aceştia să lucreze.

Start spre o carieră la nivel înalt
„Implicarea IBM în domeniul universitar este o axă prioritară. Există un parteneriat deja de câţiva ani cu universităţile timişorene, chiar cu Universitatea de Vest. Studenţii vor beneficia de infrastructura materială, softuri pentru programele de învăţare şi posibilitatea de a colabora cu specialişti”, a spus Bogdan Balaci, director vânzări IBM Romania.
Tinerii sunt încântaţi de iniţiativa multinaţionalei mai ales că această investiţie este un semn al interesului crescut al IBM pentru recrutarea noilor angajaţi din cadrul studenţilor informaticieni. „Orice fel de iniţiativă este o idee bună. Ne bucură mai ales faptul că cei de la IBM ne-au pus la dispoziţie suita de softuri în care să lucrăm”, a spus Adrian Diniş, masterand în informatică. Pe lângă faptul că studenţii îşi pot ridica nivelul competenţelor profesionale datorită acestui parteneriat, aceştia pot ajunge să fie recrutaţi de corporaţie.  Colaborarere între specialiştii IBM şi mediul academic va fi una prielnică proiectelor de cercetare şi dezvoltare în domeniu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite