Timişoara: Studenţii şi-au mutat şcoala online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Studenţii şi-au mutat şcoala online
Timişoara: Studenţii şi-au mutat şcoala online

Şcoala virtuală a devenit realitate printr-un campus universitar pe internet la care au acces studenţi din ţări diferite, care învaţă împreună.

Studenţii din Timişoara pot învăţa acum aceleaşi lucruri pe care alţi studenţi de la universităţi din toată Europa la învaţă. Acest lucru este posibil mulţumită unui campus online, un proiect finanţat din bani europeni.

Experimente reuşite
„S-a dezvoltat o platformă software care permite realizarea unui campus virtual. Unul dintre scopurile acestui proiect este ca oamenii să fie mai legaţi, să schimbe idei şi cunoştinţe”, a spus Nicolae Robu, rectorul Universitaţii Politehnica Timişoara. Proiectul ViCaDiS se concentrează în mod deosebit pe educaţia on-line care promovează conceperea de materiale educaţionale de către studenţi. „Am făcut deja un proiect cu 36 de echipe de câte şase studenţi din ţări diferite. Totul s-a făcut online. Ei au comunicat online, au lucrat online”, a spus Diana Andone, profesor în cadrul UPT.

Până acum, în proiect sunt implicate şase mari universităţi din Europa. Aproximativ 400 de studenţi de la universităţi din trei ţări diferite fac parte dintr-un grup pilot care probează avantajele campusului universitar online. Dintre ei, aproape 100 de studenţi sunt timişoreni. Aceştia învaţă deja trei cursuri pe internet, alături de studenţi din Ungaria şi Finlanda.

Informaţie cât cuprinde


Studenţii au acces, prin acest site, la biblioteci, glosare, proiecte, bloguri şi, mult mai important, la cursuri ca engleza pentru domeniul tehnic sau un curs de comunicare. „Este o platformă educaţională care integrează elemente noi. Studenţii pot oferi din experienţa proprie, să posteze proiecte şi studii de caz”, a spus Radu Vasiu, director de proiect.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite