Timişoara: Studenţii acuzaţi de crima de la Medicină au fost filmaţi după omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Studenţii acuzaţi de crima de la Medicină au fost filmaţi după omor
Timişoara: Studenţii acuzaţi de crima de la Medicină au fost filmaţi după omor

Înregistrările video de la Kaufland, de unde Carmen şi Sergiu au cumpărat geamantanul groazei, nu au fost depuse la dosar.

Declaraţiile de la dosar ale lui Sergiu Florea şi Carmen Bejan, dar şi mărturiile unor studenţi din cămin, au dus la concluzia că uciderea lui Trifu Schroth a avut loc în după-masa zilei de vineri, 31 iulie, la ora 16.00. Studenţii au mai spus că după comiterea crimei au mers la magazinul Kaufland din Calea Şagului, de unde au cumpărat geamantanul şi sacii în care avea să fie pus corpul tranşat al lui Trifu Schroth.

Înregistrările video din magazin şi din benzinăria din care cei doi au vrut să cumpere combustibil pentru incendierea maşinii şi a cadavrului pot confirma spusele studenţilor. În acelaşi timp, probele video pot lămuri într-o măsură sau alta comportamentul celor doi, cu atât mai mult cu cât Carmen Bejan şi părinţii ei susţin că a fata fost forţată să intre în toată povestea aceasta de Sergiu Florea.

„Probele nu sunt relevante”

Surse apropiate anchetei susţin că probele au fost solicitate de la Kaufland şi de la benzinărie, dar nu au fost încă administrate. „Din ce ştiu eu, nu există până acum probe video la dosar”, a spus avocatul fetei, Vlad Manoilă.  Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Ioan Braşoveanu, a confirmat că înregistrările au fost solicitate, dar nu ştie dacă au fost şi primite. Avocata băiatului, Camelia Ţăranu, spune că probele video din magazin nu sunt cele mai relevante.

De aceeaşi părere este şi psihologul criminalist doctorul Tudorel Butoi.  „Probele respective nu sunt cele mai relevante pentru că ei au mărturisit că au fost acolo. Sunt multe alte probe importante găsite în cameră”, a declarat, pentru „Adevărul de Seară” de Timişoara, Tudorel Butoi.

Nu au realizat că au comis o crimă


Psihologul criminalist a mai spus că, în astfel de situaţii, autorii unei crime intră în panică şi încearcă să scape de cadavru. Surse apropiate anchetei au spus că, la un moment dat, Sergiu Florea le-a declarat anchetatorilor că, imediat după crimă, el şi Carmen nu şi-au dat seama ce au făcut.

„A spus Sergiu că jumătate de oră după crimă nu au realizat gravitatea faptei comise”, a spus sursa din cadrul anchetei dosarului de la Medicină.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite