Timişoara: Studenţii străini învaţă în Banat să descopere cetăţi medievale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Studenţii străini învaţă în Banat  să descopere cetăţi medievale
Timişoara: Studenţii străini învaţă în Banat să descopere cetăţi medievale

Timişoara găzduieşte 24 de studenţi care participă la cursul de vară „Cribs. Medieval Edition”.

Timp de două săptămâni, în timpul vacanţei de vară, studenţi ai universităţilor tehnice din Europa vizitează Banatul şi află cum au fost construite cetăţile medievale şi structurile de apărare din lume.

Profesorii şi muzeografii timişoreni au grijă ca tinerii să înţeleagă şi contextul istoric al dezvoltării marilor cetăţi, iar arheologii de la Muzeul Banatului coordonează atelierele de lucru la care iau parte, zilnic, studenţii străini. Întregul program este organizat de studenţii asociaţiei BEST, care au reuşit să convingă tineri din toată Europa să vină în capitala Banatului.

Lecţiile sunt în engleză

În fiecare zi petrecută la Timişoara, participanţii la cursul de vară BEST au parte de seminarii şi ateliere de lucru, presărate cu concursuri, excursii şi petreceri. Toate activităţile se desfăşoară în limba engleză, iar participarea la curs este gratuită. Săptămâna trecută, studenţii au avut de construit o catapultă, iar zilele următoare le vor aduce participanţilor petreceri medivale şi seri cu specific românesc.

Activităţile organizaţiei BEST vor continua până la sfârşitul verii, timp în care peste 15 ţări îşi vor trimite studenţii să îmbine educaţia cu turismul la Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite