Timişoara: Studenţii din Banat vor chirie în blocuri noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Studenţii din Banat vor chirie în blocuri noi
Timişoara: Studenţii din Banat vor chirie în blocuri noi

Piaţa imobiliară din Timişoara se dezgheaţă cu noul val de tineri porniţi la vânătoare de chirii.

Studenţii au pretenţii tot mai mari în ciuda dificultăţilor financiare cu care se confruntă familiile din care ei provin şi care sunt generate de starea generală de criză. Pe lângă apartamentele din prejma campusului universitar, zonele de blocuri noi sunt atractive pentru tineri.

„Cele mai căutate sunt apartamentele din apropierea Complexului Studenţesc şi apartamentele din imobilele noi”, a spus Puiu Bălan, reprezentant al unei agenţii imobiliare timişorene.

Oferte şi cereri variate

Chiria pentru un astfel de apartament cu o cameră porneşte de la 170 de euro, la fel de mare ca cea pentru un apartament cu două camere în blocurile vechi care poate fi găsit şi cu 200 de euro.

Sunt şi studenţi care nu mai vor neapărat ca apartamentul pe care îl închiriază să fie mobilat sau să fie localizat în zonă centrală.

„Apartamentele în blocurile noi sunt, majoritatea,  pe calea Aradului şi asta nu a fost o problemă pentru cei interesaţi. Am avut şi clienţi care căutau apartamente nemobilate, dar să aibă propria centrală şi propriul sistem de climatizare”, a continuat Puiu Bălan.

Dezvoltatorii imobiliari care au rămas cu apartamentele nevândute preferă să le închirieze. „Acum există cerere şi ofertă. Anul trecut nu au fost finalizate blocurile, dar acum este o paletă mare de oferte”, a completat Puiu Bălan.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite