Timişoara: Ţiriac vrea să construiască un minioraş în Complexul Studenţesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Ţiriac vrea să construiască un minioraş în Complexul Studenţesc
Timişoara: Ţiriac vrea să construiască un minioraş în Complexul Studenţesc

Proiectul din zona Abator cuprinde un mall, un hotel, dar şi clădiri de birorui şi rezidenţiale. Firma care apartine omului de afaceri Ion Ţiriac a început lucrările de întreţinere a abatorului, urmând să înceapă şi lucrările de construcţie a mall-ului.

În urmă cu trei ani, reprezentanţii Grupului Ţiriac Imobiliare au venit în Timişoara cu intenţia clară de a porni în capitala Banatului o investiţie de proporţii. La acea vreme se vehicula o sumă de 80 de milioane de euro care urmau a fi investiţi în fosta clădire a abatorului şi în terenul aferent pentru construirea unui oraş în miniatură. Potrivit siteului tiriac-imobiliare.ro, proiectul de la Timişoara cuprinde un mall, clădiri de birouri şi rezidenţiale şi un hotel. „Circa 20 % din suprafaţa totală va fi amenajată ca spaţii verzi şi zone cu fântâni, iar întregul complex va beneficia de peste 2.300 de locuri de parcare subterane”, spune prezentarea proiectului.

image




Proiect abandonat inexplicabil

Investiţia de la Abator are o întârziere de doi ani pentru că, potrivit sursei citate, în acest an ar fi trebuit terminată prima etapă, construirea mall-ului. „Intenţia de a începe lucrările era evidentă. Consider că e important acest proiect pentru a echilibra oraşul din acest punct de vedere”, a explicat arhitectul-şef al oraşului, Sorin Ciurariu. El a mai spus că acestea au fost şi motivele pentru care s-au urgentat  eliberarea avizelor şi a autorizaţiilor de construcţie. „Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar după obţinerea autorizaţiilor proiectul a fost abandonat”, a mai spus Ciurariu.


image
image



Aşa va arăta zona Abator după finalizarea investiţiei (sursa: www.tiriac-imobiliare.ro):

image



Firma SC Golden Real Estate SRL, aparţinând omului de afaceri Ion Ţiriac, a început în această toamnă lucrările de reabilitare la abator, urmând să înceapă şi lucrările de construcţie ale noului mall. „Sunt două autorizaţii emise anul trecut. Au venit reprezentanţii firmei la noi şi ne-au spus că momentan se apucă de reabilitarea Abatorului, urmând să înceapă şi lucrările de construcţie. Am fost asiguraţi că nu este un proiect abandonat”, a spus arhitectul-şef.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite