Timişoara: Arabii au umplut cu shaormerii Complexul Studenţesc, construind ilegal (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Arabii au umplut cu shaormerii Complexul Studenţesc, construind ilegal (GALERIE FOTO)
Timişoara: Arabii au umplut cu shaormerii Complexul Studenţesc, construind ilegal (GALERIE FOTO)

Construcţiile din plastic, cu regim de fast-food, au transformat campusul universitar într-un tărâm al kitch-ului La fiecare pas făcut pe Aleea Studenţilor există o shaormerie sau un fast-food care acaparează peisajul şi anihilează atmosfera studenţească.

Cartierul studenţilor din Timişoara a devenit, peste noapte, un soi de bazar în care mirosul de shaormă şi de kebab inundă fiecare colţişor. Construcţiile din plastic, în care este servită mâncare pe fugă, s-au întins peste aproape toate terenurile libere. Din cauza mai multor localuri de acest gen, mai bine de 400 de studenţi medicinişti îngheaţă de frig în cămine.

Prostia legislativă îi ţine în frig

Patru fast-food-uri cu profil oriental au fost construite peste conductele defecte ale Colterm. Astfel, nu se poate interveni pentru reparaţii. Terenurile pe care au fost ridicate ilegal chioşcuri sunt private, iar proprietarii se împotrivesc. „Sunt trei sau patru localuri care nu au acord comercial de la primărie, pentru că sunt construite ilegal, fără autorizaţie de construcţie. Există proces verbal de constatare a contravenţiei şi acum este proces în instanţă pentru demolare”, a spus şeful Serviciului Publicitate şi Comerţ din Primăria Timişoara, Adrian Ilin. Până acum, tarabele nu au putut fi dărâmate pentru că sunt ridicate pe o proprietate privată. „Asta înseamnă prostie legislativă”, a mai spus Adrian Ilin. Reprezentantul uneia dintre tarabele care împiedică repararea conductelor de căldură recomandă autorităţilor devierea reţelei „Nu sunt de acord să vină să dărâme, dar sunt de acord să facă o deviere”, a spus administratorul unei shaormerii, care a refuzat să îşi spună numele pentru redactorul Adevărul de Seară.

Haos fără control

Debandata creată de arabi în Complexul Studenţesc este urmarea faptului că au pus mâna pe terenuri retrocedate „Dacă au fost ale statului, probabil, că au fost retrocedate, iar apoi vândute de către proprietarii lor acestor persoane”, a spus Nicuşor Miuţ, directorul Direcţiei de Patrimoniu, din cadrul Primăriei Timişoara. „Niciunde în lume nu sunt localuri sau alte activităţi, în interiorul campusurilor, care să fie deschise până la patru dimineaţa. În Complex, trebuie să fie activităţi, astfel încât studentul să îşi cumpere de mâncare, dar pentru asta e nevoie de o legislaţie care să permită acest lucru”, a spus Sorin Ciurariu,  arhitectul-şef al oraşului.
Citeşte astăzi în Adevărul de Seară de Timişoara ce vor să facă studenţii împotriva shaormeriilor

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite