Ştefan Popa Popa's ales de Papa Benedict al XVI-lea printre primii 100 de oameni importanţi ai planetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Popa Popa's continuă să uimească toată lumea
Ştefan Popa Popa's continuă să uimească toată lumea

Caricaturistul Ştefan Popa Popa's se pregăteşte să realizeze portretele tuturor parlamenatrilor de la Bruxelles. Timişoreanul va avea de făcut peste 800 de caricaturi la Parlamentul European.

Ştefan Popa Popa’s, cel mai mare caricaturist din lume, revine după multă vreme în orşul natal pentru o importantă expoziţie. Peste 50 de preşedinţi şi şefi de state au fost caricaturizaţi de Popa’s, iar acum pot fi admiraţi în holul Universităţii de Vest. Artistul bănăţean susţine că este singurul român în faţa căruie şefii de state au stat neclintiţi. „Cu toţii am o amintire. Putin mi-a reproşat la Bucureşti că i-am făcut trei portrete, iar de fiecare dată atăta altfel. I-am spus că toţi suntem arătăm altfel în fiecare secundă. Cel mai mult mi-a plăcut de Francois Miterand, cu care am stat de numărate ori de vorbă. Era un mare iubitor de artă. George W. Bush mi-a trimis scrisoare de mulţumire. Pentru mine toţi au fost buni”, a spus Popa’s. Printre personajele caricaturizate de Ştefan Popa Popa’s se află nume precum Putin, Obama, Sarkozy, Nixon, Baroso, Nixon, Bush, Elţin, Merkel sau Miloşovici.



Distincţie de la Papa Benedict al XVI-lea

Printre exponate se află şi o poză în care Ştefan Popa Popa’s primeşte, la Vatican, o distincţie importantă de la Congregaţia cavalerilor Cruciaţi care sunt în slujba Papei Benedict a XVI-lea. „A fost ales printre primii 100 de oameni importanţi ai planetei. Sunt primul artist căruia i se oferă această onoare”, a mai declarat Popa’s.

Ştefan Popa Popa’s este singurul om care poate să realizeze o caricatură cu patru secunde mai repede decât calculatiorul, se află în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai rapid caricaturist cu 131 de lucrări în 60 de minute, dar şi la anduranţă: cu 10 zile şi zece nopţi. „România are doi câştigători de Nobel: Palade şi Herta Muller. Cred că Ştefan Popa Popa’s trebuie să fie următorul. Deocamdată, în inimile noastre are deja un premiu Nobel”, a spus Ioan Talpoş, rectorul Universităţii de Vest.

Ştefan Popa Popa’s se pregăteşte pentru o altă mare provocare. Bănăţeanul va realiza la anul peste 800 de portrete, ale parlamentarilor de la Bruxelles.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite