Timişoara: Muzeul clubului Ajax aminteşte vag de timişoreanul Ştefan Kovacs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Muzeul clubului Ajax aminteşte vag de timişoreanul Ştefan Kovacs
Timişoara: Muzeul clubului Ajax aminteşte vag de timişoreanul Ştefan Kovacs

Unul dintre antrenorii care a făcut istorie la Ajax, câştigând două Cupe ale campionilor consecutiv, este aproape absent din muzeul clubului.

Ştefan Kovacs s-a născut chiar la Timişoara, în oraşul echipei care înfruntă acum Ajaxul. Românul de etnie maghiară a cunoscut consacrarea ca antrenor, în ţară, la Cluj şi Steaua, iar între 1971 şi 1973 a antrenat pe Ajax Amsterdam. Cu echipa olandeză a cucerit în acel interval două Cupe ale Campionilor, o cupă a Olandei şi două campionate.

Cu toate aceste performaţe Ştefan Kovacs este practic invizibil în muzeul clubului, aflat în interiorul impresionantei Amsterdam Arena. Apare doar  într-o poză cu toată echipa din acea perioadă. Însă fanii mai în vârstă ai Ajaxului îşi amintesc cu plăcere de tehnicianul român.

Vorbeşti despre Kovacs, antrenorul ungur? A fost un antrenor foarte important pentru vremea lui. A dus la un nivel şi mai complex ceea ce făcuse Rinus Michels înaintea lui, fotbalul total, cum l-a numit lumea. A câştigat de două ori consecutiv Cupa Campionilor, cred că ar trebui evidenţiat mai mult în muzeu”, a spus Rinus, un fan înfocat al Ajaxului.
Cred că nu vom avea probleme cu Timişoara. Nu am auzit de echipa asta”, a spus Mark, un alt fan al Ajaxului.

Pot să vă spun de ce nu va ajunge Ajax prea curând la performanţele din vremea lui Istvan Kovacs. Pentru că orice jucător arată cât de cât talent, este imediat vândut în Italia, Spania sau Anglia”, a mai spus Mark.

Muzeul de la Ajax este, însă, unul destul de selectiv, doar doi jucători având propria lor vitrină: Johann Cruyff şi Marco van Basten.

Mai citiţi:

Timişoara: Pronosticul lui Sabău la Amsterdam: “Cred că putem câştiga cu Ajax” (GALERIE FOTO)

Timişoara: Fotbaliştii lui Sabău au fost vizitaţi de Ogăraru

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite